ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei, și Nemeth Zsolt, presedintele comisiei de politica externă a Parlamentului de la Budapesta, au ținut, luni, o conferință de presă în care au continuat retorica agresivă împotriva României.

Oficialii maghiari au subliniat că relațiile diplomatice maghiaro-române sunt proaste și sunt în declin începând cu 2012, dar întrebat dacă au ceva să își reproșeze pentru această situație ei au spus că nu.

„Am conștiința curată, trebuie să spun că nu" a afirmat vicepremierul maghiar, după care a adăugat: „Maxim poate fi criticată că nu a dat cu pumnul în masă mai devreme", potrivit hotnews.ro.

Nemeth Zsolt nu s-a delimitat de acțiune ministrului de Externe, Szijjarto Peter, de a interzice participarea oficialilor maghiari la Ziua Națională a României, dar a ținut să precizeze că răspunderea hotărârii trebuie asumată de ministru.
 
Atmosfera apăsătoare a conferinței a fost resimțită în special prin faptul că ambii politicieni au repetat de mai multe ori cât de proaste sunt acum relațiile diplomatice maghiaro-române, ceea ce a făcut portalul index.hu să menționeze că a le-a adus aminte de timpurile războinice.