ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieslea Nativității care se amenajează în aceste zile în Piața Sf. Petru a provocat un val de nemulțumire printre credincioși, care o consideră „oribilă”. Imaginile postate  Vatican News cu amenajarea Ieslei Nativității, ceremonia de inaugurare fiind programată pentru 11 decembrie, vorbesc de la sine. Ieslea a fost donată de provinicia Teramo și a fost realizată în ceramică, între anii 1965 și 1975 de profesorii și elevii de la Institutul de artă, în prezent Liceul "F. A. Grue". Stilul artic al Ieslei se inspiră din arta antică, greacă, egipteană și sumeriană. Statuile au fost realizate cu module inelare care, suprapuse, formează busturi cilindrice. „Noua Iesle din Piața Sf. Petru este o grămadă oribilă de șuruburi, de capete care nu au nici formă îngerească, nici mistică. E teribil. Același Vatican care acum 500 de ani îl angaja pe Michelangelo, ne prezintă acum o familie sfântă care nu e nici sacră, nici familie”, a comentat indignat Emanuele Ricucci, șeful Institutului Cultura e Identità.
 
„Au sosit marțienii”, a comentat un internaut. În timp ce un altul a mers mai în profunzime: „Biserica pachamama(zeitate păgână - n.r)” a lui Papa Francisc. Care reflectă pe deplin această biserică bolnavă și pe moarte”.

La Torino, Iosif și Maria au primit botnițe

Ca în fiecare an, Ieslea Nativității a fost amenajată și în Catedrala din Torino cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Eexistă și aici o particularitate care nu a trecut neobservată. Toate personajele, de la cei Trei Păstori, la Iosif și Sfânta Maria poartă mască. Au scăpat nemascate doar animalele din iesle.