ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partenera șefei guvernului sârb, Ana Brnabici, care își afișează homosexualitatea în acest stat foarte conservator, a născut miercuri un băiețel, scrie FoxNews.
 
„Milica Djurdjici, partenera prim-ministrului Ana Brnabici, a născut un băiețel (miercuri) la Belgrad”, se spune într-un comunicat al biroului de presă al șefei guvernului. 

Potrivit presei locale, băiatul va purta numele Igor. Cabinetul lui  Brnabici, a precizat că aceasta este „prima” șefă de guvern din lume care trăiește ”într-un cuplu homosexual” și a cărei parteneră naște în timp ce este în funcție.
Potrivit BBC, Brnabici și Djurdjici s-au întâlnit la un club pentru homosexuali din Belgrad. Au participat la evenimente publice, cum ar fi concerte sau vernisaje al unor expoziții.

Djurdjici a rămas gravidă prin inseminare artificială.

Serbia nu a legalizat căsătoriile homosexuale, dar ar putea introduce în curând parteneriatul între persoane de același sex ca parte a unor schimbări menite să aducă țara mai aproape de aderarea la Uniunea Europeană. Cuplurile de același sex nu au voie să adopte copii.