Partenera șefei guvernului sârb, Ana Brnabici, care își afișează homosexualitatea în acest stat foarte conservator, a născut miercuri un băiețel, scrie FoxNews.
 
„Milica Djurdjici, partenera prim-ministrului Ana Brnabici, a născut un băiețel (miercuri) la Belgrad”, se spune într-un comunicat al biroului de presă al șefei guvernului. 

Potrivit presei locale, băiatul va purta numele Igor. Cabinetul lui  Brnabici, a precizat că aceasta este „prima” șefă de guvern din lume care trăiește ”într-un cuplu homosexual” și a cărei parteneră naște în timp ce este în funcție.
Potrivit BBC, Brnabici și Djurdjici s-au întâlnit la un club pentru homosexuali din Belgrad. Au participat la evenimente publice, cum ar fi concerte sau vernisaje al unor expoziții.

Djurdjici a rămas gravidă prin inseminare artificială.

Serbia nu a legalizat căsătoriile homosexuale, dar ar putea introduce în curând parteneriatul între persoane de același sex ca parte a unor schimbări menite să aducă țara mai aproape de aderarea la Uniunea Europeană. Cuplurile de același sex nu au voie să adopte copii.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews