ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou incident, considerat de corecții politic un act de rasism, a avut loc în lumea tenisului mondial. După ce, anul trecut, autorul unei caricaturi cu Serena Williams era spulberat de presă și de suporterii jucătoarei de tenis, fiind acuzat de „rasism” și chiar amenințat cu moartea, acum în centrul scandalului se află o companie niponă. Japonezii de la compania de produse alimentare Nissin au fost nevoiți să-și ceară scuze după ce au lansat o reclamă aspru criticată pentru că a "albit" tenul jucătoarei de tenis Naomi Osaka. Nissim este și unul dintre sponsorii jucătoarei de tenis.
 
Osaka, de origine japoneză și haitiană, și tenismenul Kei Nishikori apar în această reclamă ca personaje de desene animate, iar adepții corectitudinii politice au ieșit la atac, afirmând că Naomi Osaka a fost înfățișată cu ten mai alb, păr mai deschis la culoare și trăsături caucaziene.

În replică, Nissin a precizat că nu a avut intenția să o „albească” pe jucătoarea care are și pașaport japonez, și american.
 
„Nu a existat intenția de a o albi. Acceptăm că nu am fost suficient de sensibili și vom acorda mai multă atenție în viitor problemelor de diversitate", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Nissin, Daisuke Okabayashi, pentru CNN.

El a precizat că filmul reclamei i-a fost prezentat campioanei de la US Open înainte de a fi publicat, adăugând că Nissin va retrage spotul publicitar de pe Youtube, la cererea companiei de management IMG, care se ocupă de drepturile de imagine ale jucătoarei.

Japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA și cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-1, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA și cap de serie numărul 6, calificându-se în semifinalele Australian Open.