Atacul din Noua Zeelandă cutremură și lumea sportului. Pentru că numele „cruciații” deranjează tot mai mult în aceste zile, ducând cu gândul la cruciadele creștinilor împotriva musulmanilor, conducerea clubului de rugby din Christchurch anunță că urmează să se re-branduiască după atentat.
 
Echipa de rugby Crusaders (Cruciații) din orașul neo-zeelandez Christchurch, unde 50 de persoane au fost ucise în atacuri teroriste comise pe 15 martie în două moschei, intenționează să-și schimbe numele și logo-ul, a anunțat miercuri directorul executiv al clubului, Colin Mansbridge, citat de DPA și preluat de Agerpres.

„Este evident că simbolul pe care clubul l-a folosit, combinat cu numele cruciaților, este ofensator pentru unele persoane din comunitate din cauza asocierii sale cu cruciadele religioase dintre creștini și musulmani”, a declarat șeful Clubului de Rugby din Noua Zeelandă, Steve Tew.

După atacurile comise de un bărbat australian (prezentat de presă mai ales ca adept al supremației rasei albe, dar care se mai descria și ca „eco-fascist” și admirator al Chinei Populare), echipa „tratează extrem de serios chestiunea potrivirii brandului nostru”, a explicat Mansbridge într-un comunicat de presă.
 
În acest scop, conducerea clubului de rugby Crusaders a angajat o companie independentă pentru a analiza feedback-ul din partea opiniei publice și pentru a face recomandări cu privire la numele și logo-ul echipei.
Numele și logo-ul, acesta din urmă realizat pe baza unei versiuni stilizate a stemei Angliei medievale, au fost alese în 1996, la lansarea competiției Super Rugby. Ele fac referire la moștenirea engleză a orașului Christchurch, încorporând fastul cavalerilor și al călăreților, și includ simboluri precum săbii și stindarde.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews