ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul francez Jean-Bernard Fourtillan, care apare în documentarul Hold-Up, cenzurat de Youtube  din pricina teoriilor conspiraționiste privind pandemia și „Marea Resetare”, a fost luat de acasă săptămâna trecută și internat împotriva voinței sale într-un spital de psihiatrie, anunță site-ul francez France3.

Jean-Bernard Fourtillan a fost luat de către poliția militară franceză, pe 7 decembrie, și plasat în izolare la spitalul de psihiatrie din Uzès, iar contul său bancar și cardurile sale de credit ar fi fost înghețate.

Autoritățile franceze insistă că Fourtillan a fost arestat ca parte a unei investigații din 2019 privind studiile sale clinice ilegale

Fourtillan a devenit cunoscut celor care au putut să urmărească cenzuratul și controversatul documentar anti-COVID ”Hold-Up”,  devenit viral în Franța, și în care a susținut că acestă criză a coronavirusului a fost fabricată și politizată pentru a fi impus lumii un vaccin periculos.

Fourtillan a acuzat Institutul francez Pasteur, o fundație privată non-profit specializată în biologie, microorganisme, boli contagioase și vaccinare, că a „fabricat” virusul SARS-COV-2 cu câtvea decenii în urmă și a pus umărul la „scăparea” acestuia din laboratorul Wuhan P4, laboratorul fiind construit în urma unui acord între Franța și China, în 2004.

De câteva zile, mesajele de sprijin pentru Jean-Bernard Fourtillan s-au multiplicat pe rețelele de socializare, în special pe platforma Youtube. Într-un videoclip publicat joi pe canalul „Vivre sur le Fil”, un bărbat pe nume Vincent, care susține că este în contact cu familia, afirmă că profesorul a fost „internat împotriva voinței sale”.

„Ideea acestui nou videoclip este de a spune personalului și conducerii spitalului că suntem pe deplin conștienți de prezența profesorului în interiorul zidurilor spitalulu și că primește tratament medical fără consimțământul său", spune utilizatorul.

Pe de altă parte, procurorul din Nîmes a a dat asigurări că Jean-Bernard Fourtillan este „informat cu privire la drepturile sale” și „poate face recurs împotriva deciziei administrative în fața judecătorului pentru libertăți și detenție”, o posibilitate pe care acesta nu a ales să o facă, notează cotidianul Midi Libre.