ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Voluntarii care au luat parte la studiul vaccinului Pfizer au comparat efectele secundare ale vaccinului anti covid-19 cu o „mahmureală severă”, spunând  că au resimțit dureri de cap, febră și dureri musculare similare celor de la vaccinul antigripal, scrie Daily Mail.

Un voluntar în vârstă de 45 de ani a spus că prima doză de vaccin i-a dat efecte secundare asemănătoare cu gripa, dar simptomele au fost „mai severe” după cea de-a doua doză.

Un alt voluntar, Glenn Deshields, în vârstă de 44 de ani, a spus că vaccinul Pfizer l-a făcut să simtă că la „mahmureală severă”, dar simptomele s-au ameliorat rapid.
Peste 43.500 de persoane din șase țări au luat parte la studiile din faza a treia efectuate de gigantul farmaceutic Pfizer în căutarea unui vaccin Covid-19 eficient.

Carrie, ziaristă din Missouri, care a cerut să nu fie folosit numele de familie, a declarat că a primit prima doză a vaccinului în septembrie și a doua a luna trecută. Spune că a suferit dureri de cap, febră și dureri în tot corpul, comparabile cu cele de la gripă. Dar după a doua doză durerile au devenit „mai severe”.

Ea  a exlicat că s-a înscris printre voluntari pentru că simțea că este „datoria ei civică” ,iar anunțul recent despre succesul vaccinului celor de la Pfizer a făcut-o să se simtă „foarte mândră”. „Gândul că am putea scăpa de acest virus și a ne întoarce la un fel de normalitate în viața noastră, acesta a fost un factor determinant pentru mine.

Un sondaj recent realizat în state din Uniunea Europeană arată existența unor opinii diferite în legătură cu vaccinarea anti covid.

În Polonia și Ungaria, de exemplu, 56% dintre cei chestionați au declarat că s-ar vaccina. În Franța, acest procent este de 59%, în Spania, de 72%, iar în Marea Britanie, de 85%. În China, în schimb, procentul celor care sunt gata să se vaccineze este zdrobitor: 97%.