Libanul, Irakul și Iranul au declarat că agresiunea israeliană cu drone asupra Libanului, Siriei și Irakului reprezintă „o declarație de război”, amenințând cu represalii devastatoare dacă violențele vor continua, informează Al-Jazeera.com.

Atacurilecu drone kamikaze asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, care au avut loc duminică,  și după ce o facțiune palestiniană a anunțat că drone israeliene au atacat o poziție militară pe care o deține în valea Bekaa din Liban, sunt „o declarație de război”, a declarat, luni, președintele libanez, Michel Aoun, în prezența coordonatorului special al Națiunilor Unite, adăugând că agresiunea „ne permite să recurgem la dreptul nostru de a ne apăra suveranitatea”.
 
Aoun a discutat luni despre „asaltul israelian” cu coordonatorul special al ONU pentru Liban, Jan Kubis, căruia i-a spus că atacurile din suburbiile Dahyeh și Bekaa au încălcat rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt războiului din viulie 2006.

„Orice drone israeliene care zboară deasupra Libanului vor fi anihilate”, a avertizat și secretarul general a mișcării șiite libaneze Hezbollah, Seyyed Hassan Nasrallah. „Hezbollah nu va mai tolera pătrunderea de drone israeliene în spațiul aerian libanez”, a avertizat liderul Hezbollah, după ce o dronă israelieană a distrus duminică centrul media Hezbollah din Beirut.

În paralel, un bloc puternic de formațiuni din parlamentul irakian a cerut trupelor americane să părăsească țara după ce o serie de atacuri aeriene israeliene au vizat recent milițiile șiite aliate ale Iranului, cunoscute sub numele de Unități de Mobilizare Populară.

De asemenea, în Siria, rachetele israeliene au atacat mai multe ținte în afara Damascului, în weekend, omorând cel puțin două persoane. Aviația israeliană a anunțat că a lansat lovituri în Siria pentru a împiedica o forță iraniană să lanseze un atac împotriva Israelului cu drone încărcate cu explozibili.
 
De la începutul războiului în Siria în 2011, Israelul a lansat mai multe lovituri împotriva armatei siriene, dar și împotriva forțelor Iranului și Hezbollahului libanez, doi mari inamici ai statului evreu și susținători ai regimului lui Bashar al-Assad.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews