ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de documente interne și înregistrări video ale unei sesiuni pe Zoom au fost făcute publice duminică, dezvăluind planurile activiștilor progresiști și lucrătorilor federali de a perturba și destabiliza rezultatul alegerilor prezidențiale de marți. Inclusiv planuri de „închidere a Casei Albe” dacă Donald Trump câștigă al doilea mandat.

"Este o lovitură de stat. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu este", afirmă o femeie în timpul unei sesiuni de Zoom.
 
Informația a fost dezvăluită de un insider dezamăgit al așa numitei „Mișcări a Răsăritului”, parte a unei rețele extrem de coordonate de activiști de stânga, care în aceste ore se mobilizează în SUA într-un efort de a alimenta haosul ca urmare a posibilei victorii a lui Donald Trump sau a unui rezultat strâns, informează Wnd.
 
Videoclipurile și documentele scoase la lumină de SunriseExposed.com și ExposeSunrise.com, descriu un plan bine coordonat de închidere a clădirilor federale (inclusiv Casa Albă), a transportului public și perturbarea Congresului, care va reveni la muncă după alegeri.
 
Sunrise este o mișcare-umbrelă compusă din 400 de „hub-uri” și sute de grupuri afiliate, inclusiv 350.org și Extinction Rebellion.

La un moment dat, în timpul unui apel Zoom care a evidențiat rolul grupării militante în scenariul „Închideți DC”, un lider afirmă: „discutăm de câteva luni despre cum să răspundem diferitelor scenarii electorale contestate. Primul pas este acela că trebuie să declanșăm faza post-electorală pe stradă, așa că îi invităm pe toți să vină la BLM (Black Lives Matter) Plaza,imediat după ora 4:00, în noaptea alegerilor. Pe 5, vom închide Casa Albă. Pe 6 vom închide părți mai mari ale DC iar apoi, în săptămâna următoare, toate grupările vor veni în DC și vor face un marș pe 7."

Rețeaua de progresiști ​​a înrolat mai mulți jucători-cheie, inclusiv lideri ai mișcării Occupy Wall Street precum Lisa Fithian și diverse sindicate. În videoclipul care descrie instrumente și tactici pentru a închide capitala SUA, Firhian afirmă: „Va fi război? Vor fi uciși oameni? Adică, sunt aceste idei și în mințile altora? Presupun că da. E probabil că vom asista la lupte peste tot în țară sau în anumite focare.”

Cine are armele câștigă – să ocupăm clădirile! Ne vom afla într-o criză, dar vrem să fie una pe care o creăm noi. Trebuie să ne asigurăm că ne aflăm în ofensivă și nu în defensivă. Vrem ca ei să reacționeze la mișcările noastre, nu noi să reacționăm la mișcările lor”, afirmă militanta.
„Noi trebuie să dăm tonul”
„Rolul nostru, al Sunrise, în acest moment, este de a stabili tonul discursului cât mai devreme. Mobilizându-ne cât mai repede, avem primul cuvânt în discursul public și dăm tonul perioadei post-electorale. Știm că Trump, electoratul său fidel și restul Republicanilor vor să tulbure procesul de numărare a voturilor. Vom transmite un mesaj către public și către Republicani că tinerii cer ca fiecare vot să fie numărat și că sunt hotărâți să mențină sistemul nostru democratic. Dacă opinia publică vede tinerii ridicându-se pentru o numărătoare corectă într-un mod disciplinat, oricine ar interveni în acest proces ar fi considerat ca un element negativ.”

Planul a fost divulgat autorităților de către un fost membru al „Mișcării Sunrise”. Sunrise face parte dintr-o vastă rețea, foarte bine coordonată, de activiști de stânga, în mare parte finanțați de George Soros, care se mobilizează pe întreg teritoriul SUA pentru a provoca haos în cazul unei victorii a lui Trump sau al unui rezultat strâns al scrutinului.

Ziarista Millie Weaver a fost printre primii care au tras zilele trecute un semnal de alarmă în legătură cu planul de a închide Casa Albă și a împiedica funcționarea guvernului. E a scris  pe Twitter mesaje cu fragmentele din înregistrările video și a notat:

„Grupuri de protestatari de stânga pregătesc o lovitură de stat în ziua alegerilor împreună cu Partidul Democrat, cu funcționari federali și cu furnizori de informații – Plănuiesc să paralizeze și să ocupe Washington DC începând cu 4 noiembrie până la ziua învestirii (președintelui) pentru a-l alunga pe Trump de la Casa Albă.”