ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În timp ce europenii se pregătesc să voteze în alegerile pentru Parlamentul European, Comisia Europeană a reușit să stârnească reacții pro și contra, cu un mesaj pe Twitter care preamărește virtuțile Uniunii, în cel mai pus stil George Orwell.
 
„UE este pace. UE este libertate. UE este solidaritate. UE este diversitate. UE este drepturile omului. UE este oportunitate”, se spune în mesajul Comisiei, postat sâmbătă. Mesajul se încheie cu un îndemn: „Votați”.
Mesajul postat înainte de alegerile pentru Parlamentul European, programate pentru weekendul următor, vine în contradicție cu multitudinea de partide politice de pe continent care pun, tot mai intens la îndoială rolul și directivele Comisiei Europene.
 
Britanicul Nigel Farage, cu al său Partid Brexit, este daja considerat câștigător cu cele mai multe voturi din Marea Britanie, depășindu-i atât pe conservatori, cât și Partidul Laburist, conform celui mai recent  sondaj. În Franța, Adunarea Națională, condusă de Marine Le Pen l-a depășit în sondaje pe „En Marche”, partidul pro UE al lui Emmanuel Macron. Lor li se adaugă Matteo Salvini, liderul formațiunii Liga din Italia, care a prezis o victorie istorică pentru „politica bunului simț”,  sâmbătă în timpul manifestației formațiunilor suveraniste, de la la Milano.

Unii internauți au remarcat că mesajul „jalnic” al Comisiei Europene se aseamănă izbitor cu cele trei lozinci ale partidului de guvernământ din romanul distopic al lui George Orwell, „1984”: „Războiul este Pace, Libertatea este Sclavie, Ignoranța este Forță”.

Dacă echipa de publicitate a Comisiei a citit „1984”, a sugerat un comentator, „ar înțelege de ce acest tweet este înfiorător”. Un altul a subliniat că mesajul seamănă cu unul lansat direct din „Ministerul Adevărului” lui Orwell.