ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezastrul provocat de incendiile apocaliptice din Australia pare de neoprit iar oamenii văd în flăcările care mistuiesc totul în calea lor imaginea apocalipsei. Dar și a răului absolut. Este cazul unui fermier, Craig Calvert, care susține că în norii de fum care acoperă regiunea Victoria a surprins  chipul diavolului, scrie Daily Mail.

Craig Calvert a distribuit fotografia care arată chipul diavolului conturându-se în fumul incendiilor din estul orașului Gippsland. Fotografia a fost făcută de un prieten al fermierului, în timp ce incendiile de pădure au pus stăpânire pe regiune, inclusiv pe ferma acestuia din apropiere de Sarsfield.

Fața diavolului a fost surprinsă în incendiile Australiei de un fermier care s-a luptat cu disperare pentru a-și salva pământul. Craig Calvert, un producător de lapte, a petrecut mai bine de 13 ore luptând cu flăcările, alături de tatăl său. El a declarat presei că incendiile „nu sunt chestii înfricoșătoare, dar există o față mare a diavolului chiar în foc”. Imaginea care pare să arate o „față a diavolului” a fost distribuită de un surfer ,întrebând și pe alții dacă pot vedea același lucru.   
 
„Nu sunt expert în chestiuni fantasmagorice, dar există o față mare a diavolului în acest foc”, a declarat fermierul australian, care a petrecut mai mult de 13 ore luptând cu flăcările pentru a-și salva locuința.  El s-a adresat din nou premierului Scott Morrison, cerându-i să „acționeze”, să sprijine oamenii și „să nu-i lase să moară”. „Australienii se tem. Este ridicol ... Domnule Morrison, vă rog, puneți-vă mănușile și veniți aici să mă vedeți”, a spus el.
 
Fotografiile realizate în Pambula, în statul Noua Galie de Sud (New South Wales), arată un peisaj de neimaginat, plin de fum, cu străzi pustii, iluminate de un cer roșu aprins. Pe o suprafață de 30 de kilometri spre sud, cerul roșu-sângeriu a coborât peste orașul Eden, unde sute de oameni căutau adăpost pe plajă, la recomandările poliției.
 
Multe case au fost distruse în zonă, iar oficialii se tem că vor exista victime.
 
Un număr de 150 de incendii s-au înregistrat în tot statul, conform Serviciului de Pompieri Rurale. Duminică, aproximativ 2.300 de pompieri luptau cu incendiile care au devastat regiuni întregi din Australia și s-au soldat cu 24 de morți, provocând „pagube considerabile”, au anunțat duminică autoritățile australiene după o nouă zi marcată de condiții meteorologice catastrofale, relatează AFP și dpa.   
 
Sute de proprietăți au fost distruse, iar numărul celor care și-au pierdut viața în incendiile devastatoare izbucnite în septembrie anul trecut în Australia aa ajuns la 24. Toate cele șase state australiene și un teritoriu au fost afectate de incendii și peste 5 milioane de hectare de teren au fost distruse de flăcări.Sâmbătă, premierul Scott Morrison a cerut să fie desfășurați 3.000 de rezerviști militari, o mobilizare fără precedent.
 
Peste 800 de milioane de animale native au fost afectate sau au murit din cauza flăcărilor din Noul Wales de Sud (NSW), statul cel mai grav afectat unde circa 5 milioane de hectare de teren au ars, potrivit profesorului Chris Dickman, ecologist la Universitatea din Sydney.

În Victoria, unde peste 1 milion de hectare de teren au fost mistuite de flăcări, ”se estimează că până la 500 de milioane de animale, inclusiv specii aflate pe cale de dispariție, au pierit deja în urma incendiilor”, a declarat reporterilor Jenny Gray, director executiv în cadrul Zoos Victoria.

Sue Ashton, director în cadrul singurului spital de koala din țară, în Port Macquarie, a estimat că zeci de mii de koala au pierit din cauza incendiilor de vegetație. ”Numai în zona noastră, sute de koala au murit. Într-o zonă mică unde studiem populația de mult timp, 350 – sau două treimi din populație – au pierit”, a declarat Ashton luni pentru DPA. ”Există zeci de habitate în toată țara în care trăiește o populație mică de koala, iar mulți dintre aceștia au fost incinerați și transformați în cenușă”, a precizat ea.