ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier al Italiei, miliardarul Silvio Berlusconi, va dona zece milioane de euro regiunii Lombardia (nord), cea mai afectată din Italia de coronavirus, pentru a crea locuri de internare la serviciile de terapie intensivă, a anunțat marți partidul său, informează AFP.
 
„Silvio Berlusconi a decis să pună la dispoziția regiunii Lombardia, printr-o donație, suma de zece milioane de euro, necesară pentru realizarea unui serviciu de 400 de paturi pentru terapie intensivă”, a precizat Forza Italia (dreapta) într-un comunicat pe Twitter.
 
De asemenea, liderul Forza Italia a transmis pe Twitter următorul mesaj:

„Nu pot, încă o dată și din adâncul inimii mele, să nu transmit mulțumiri eroilor civili: am solicitat guvernului să le ofere sprijin mult mai mare, ca recompensă pentru orele suplimentare efectuate”.

Săptămâna trecută, miliardarul de 83 de ani se afla la Chateauneuf-Grasse, în sud-estul Franței, potrivit primarului comunei. Cotidianul italian La Stampa a informat că el a părăsit Milano, capitala Lombardiei, pentru a se duce în Franța, în scopul „de a trece, cu mai multă seninătate, peste momentul foarte dificil” trăit de Milano.