Fostul premier al Italiei, miliardarul Silvio Berlusconi, va dona zece milioane de euro regiunii Lombardia (nord), cea mai afectată din Italia de coronavirus, pentru a crea locuri de internare la serviciile de terapie intensivă, a anunțat marți partidul său, informează AFP.
 
„Silvio Berlusconi a decis să pună la dispoziția regiunii Lombardia, printr-o donație, suma de zece milioane de euro, necesară pentru realizarea unui serviciu de 400 de paturi pentru terapie intensivă”, a precizat Forza Italia (dreapta) într-un comunicat pe Twitter.
 
De asemenea, liderul Forza Italia a transmis pe Twitter următorul mesaj:

„Nu pot, încă o dată și din adâncul inimii mele, să nu transmit mulțumiri eroilor civili: am solicitat guvernului să le ofere sprijin mult mai mare, ca recompensă pentru orele suplimentare efectuate”.

Săptămâna trecută, miliardarul de 83 de ani se afla la Chateauneuf-Grasse, în sud-estul Franței, potrivit primarului comunei. Cotidianul italian La Stampa a informat că el a părăsit Milano, capitala Lombardiei, pentru a se duce în Franța, în scopul „de a trece, cu mai multă seninătate, peste momentul foarte dificil” trăit de Milano.