ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul alpinist urban, cunoscut și ca Omul Păianjen din Franța, a escaldat zilele trecute un zgârie-nori din Barcelona, Tour Agbar, ​​în încercarea de a  atrage atenția asupra „fricii de coronavirus”. Alain Robert a escaladat clădirea cu 38 de etaje (144 de metri), cu mâinile goale, în aproximativ 20 de minute.
 
După cascadorie, autoritățile spaniole l-au reținut pentru scurt timp.
Alain Robert a spus că dorește să atragă atenția asupra a ceea ce el a descris drept „paranoia” din jurul coronavirusului. „Problema este că frica e mai contagioasă decât virusul în sine”, a spus el, citat de itvnews.com.

În vârstă de 57 de ani,  Alain Robert a escaladat deja 110 dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume de pe toate continentele. El  a mai urcat în Tour Agbar în 2016, dar acum a venit cu următorul mesaj: „Există o anumită analogie între ceea ce fac, adică să urc fără frânghie, lucru care poate insufla și o anumită formă de teamă, și ceea ce se întâmplă cu coronavirusul. Ce este astăzi mai contagios? Nu este coronavirusul, ci frica! Probabil că există 3 miliarde de oameni care astăzi au intrat în panică din cauza acestei boli pe care, în cele din urmă, nu o controlăm”.