Capacitatea Statelor Unite de a urmări ce se întâmplă cu armele trimise în Ucraina este „aproape zero”, a recunoscut un oficial american citat de CNN.

Discutând cu reporterii CNN, sursa citată a declarat:

„Avem informații certe timp de o scurtă perioadă, însă când (armele) intră în ceața războiului, (informațiile) sunt aproape de zero.”

Sursa a adăugat:

„(Armele) ajung într-o gaură neagră și nu mai avem aproape nici o idee (ce s-a întâmplat cu ele) după o scurtă perioadă de timp.”

Oficialul citat a mai explicat că Statelor Unite le lipsește personalul „pe teren”, lucru care face practic imposibil de urmărit traseul armelor.

O altă sursă a declarat pentru CNN că Ucraina are tot interesul să mintă pentru a obține și mai mult armament:

„Este război – orice declarație este o operațiune informațională, orice interviu. Fiecare apariție video a lui Zelenski este o operațiune informațională.”

Nu cu mult timp în urmă, Statele Unite au antrenat și înarmat grupările de rebeli care urmăreau răsturnarea președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Multe dintre aceste arme foarte moderne au ajuns în mâinile ISIS, Al-Qaida și altor formațiuni teroriste islamice, care le-au folosit apoi împotriva Statelor Unite și a Occidentului.

Faptul că nu știe cum sunt întrebuințate armele și unde ajung ele nu a descurajat administrația Biden să trimită noi transporturi către Ucraina.

Cel mai recent transport de arme către Ucraina a fost trimis săptămâna trecută și era în valoare de 800 de milioane de dolari.

Valoarea totală a echipamentelor militare trimise până acum în Ucraina de administrația Biden este de 3 miliarde de dolari.

Marți, 19 aprilie, Matt Miller de la Casa Albă a declarat:

„Pregătim în prezent următorul pachet de ajutor de securitate.”

Până când propaganda de război să nu acopere informațiile reale, Ucraina era recunoscută ca o țară foarte coruptă, condusă de oligarhi și grupări extremiste.

Nu trebuie deci neglijată tentația regimului actual de a vinde armele primite ca ajutoare de la Occidentali, mai ales că este vorba de echipamente ultramoderne, foarte prețuite în alte zone de conflict de pe planetă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews