ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din Madrid a blocat guvernul regional în decizia aplicării de noi restricții privind circulația în interiorul și în jurul capitalei spaniole. Instanța madrilenă a declarat că cele mai recente măsuri de închidere constituie o încălcare ilegală a drepturilor și libertăților cetățenilor. Ca urmare a deciziei, cetățeniii care încalcă închiderile perimetrale din  cele nouă municipalități nu mai pot fi amendați, iar continuarea măsurilor este acum suspendată, scrie El Pais.

Înalta Curte națională hotărâse anterior suspendarea imediată a restricțiilor, așa cum a solicitat partidul de dreapta Vox, precum și un avocat în nume propriu, pe baza faptului că „nu există motive speciale de urgență” pentru a bloca din nou regiunea.
 
La 3 octombrie, guvernul regional a decis reimpunerea restricțiilor în capitală și regiunea din jur – cu o populație de 6 milioane de oameni, printr-un blocaj parțial.
 
Madridul a devenit astfel prima capitală europeană care a reimpus restricții severe anti COVID. Regiunea Madrid a anunțat 859 de cazuri la 100.000 de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Madrid și nouă municipalități din apropiere urmau a fi închise persoanelor din afară pentru vizitele neesențiale, dar călătoriile pentru muncă, școală, programări medicale și cumpărături urmau să fie permise.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews