ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din Madrid a blocat guvernul regional în decizia aplicării de noi restricții privind circulația în interiorul și în jurul capitalei spaniole. Instanța madrilenă a declarat că cele mai recente măsuri de închidere constituie o încălcare ilegală a drepturilor și libertăților cetățenilor. Ca urmare a deciziei, cetățeniii care încalcă închiderile perimetrale din  cele nouă municipalități nu mai pot fi amendați, iar continuarea măsurilor este acum suspendată, scrie El Pais.

Înalta Curte națională hotărâse anterior suspendarea imediată a restricțiilor, așa cum a solicitat partidul de dreapta Vox, precum și un avocat în nume propriu, pe baza faptului că „nu există motive speciale de urgență” pentru a bloca din nou regiunea.
 
La 3 octombrie, guvernul regional a decis reimpunerea restricțiilor în capitală și regiunea din jur – cu o populație de 6 milioane de oameni, printr-un blocaj parțial.
 
Madridul a devenit astfel prima capitală europeană care a reimpus restricții severe anti COVID. Regiunea Madrid a anunțat 859 de cazuri la 100.000 de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Madrid și nouă municipalități din apropiere urmau a fi închise persoanelor din afară pentru vizitele neesențiale, dar călătoriile pentru muncă, școală, programări medicale și cumpărături urmau să fie permise.