ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conflictul dintre noul ministru de interne german Seehofer și cancelarul Angela Merkel este emblematic pentru o linie ideologică care scindează politicienii germani în privința modului de gestionare a fluxurilor migratorii

Noul ministru german de Interne, Horst Seehofer,  a împărțit opinia publică și clasa politica germană în două după ce a declarat că „Islamul nu aparține Germaniei”.  
 
„Nu. Islamul nu aparține Germaniei. Germania este marcată de creștinism. Duminica liberă, zilele de sărbătoare creștine și ritualuri precum Paștele, Rusaliile sau Crăciunul sunt parte a sa”, a declarat Horst Seehofer, liderul partidului extrem de conservator CSU (Uniunea Creștin Socială), aliatul bavarez al creștin-democraților (CDU) conduși de Angela Merkel.

O afirmație care vine în contradicție directă cu politica din ultimii ani a cancelarului Angela Merkel, dar prin care liderul bavarez al CSU caută să-și recâștige mulți alegători pierduți în favoarea partidului Alternativa pentru Germania (AfD), anti imigranți.

Horst Seehofer a subliniat și faptul că Germania nu trebuie să renunțe la tradiții de dragul musulmanilor: „Musulmanii care trăiesc la noi aparțin, evident, Germaniei. Acest lucru nu înseamnă, evident, că ne vom abandona din considerente false tradițiile și obiceiurile”, a adăugat ministrul de Interne, ale căror atribuții ministeriale includ de asemenea și un inedit „Minister al Patriei.
 
Seehofer a cerut continuarea controalelor la frontierele germane întrucât UE este incapabilă să-și apere granițele externe și a criticat Comisia Europeană pentru ceea ce el a numit un ton „moralizator” față de statele est-europene care au a refuzat să accepte cotele de atribuire a dreptului de azil în Uniunea Europeană. O astfel de atitudine este „contraproductivă”, a declarat Seehofer, adăugând că "fiecare țară are mândria ei". 

Bătălia ideologică dusă în țara din Europa care a fost cea mai primitoare în fața valului de imigranți va continua, așadar, chiar dacă politica ușilor deschise, primovată de Merkel s-a dovedit a fi falimentară. Confirmarea continuării acestei bătălii a venit chiar de la Merkel, care a ținut să dea o replică ministrului de Interne:

„Cele circa patru milioane de musulmani aparțin de asemenea Germaniei, exact la fel cum și religia lor aparține Germaniei”, a declarat Merkel. „Trebuie să facem tot ce putem pentru a face coexistența dintre religii pe cât de pozitivă posibil”, a declarat Merkel.
 
Sondaje din ulitma vreme au arătat în mod constant că aproximativ 60% dintre germani resping ideea că Islamul aparține țării, iar disconfortul public față de această religie a crescut semnificativ din momentul în care criza imigranților a înregistrat o creștere masivă a numărului de musulmani veniți în Germania.