ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Migranții ar putea să se amestece în curând cu cei mai bogați rezidenți ai Parisului, după ce consiliul local a obținut aprobarea pentru un plan de găzduire a acestora într-o tabără, într-un cartier exclusivist al capitalei franceze.


Cu o capitală care se luptă să facă facă față unui aflux de peste 500 de migranți pe săptămână, primarul Anne Hidalgo a sprijinit propunerea comuniștilor pentru deschiderea unui adăpost pentru migranți într-un parc din Arondismentul 16, în care locuiesc fostul președinte francez Nicolas Sarkozy și Xavier Niel, magnatul cu o avere estimată la 9 miliarde de euro.

Consilierii Partidului Comunist din Consiliul Primăriei din Paris au cerut ca o parte din cunoscutul parc Bois de Boulogne, din Arondismentul 16, să fie alocată solicitanților de azil pentru a înființa aici un nou adăpost, cu sprijinul primarului Anne Hidalgo.
 
Consilierii Partidului Comunist au cerut ca o parte din parc, fostul loc de vânătoare al regilor francezi, să fie cedată pentru utilizarea migranților, în condițiile în care numărul imigranților care ajung la Paris continuă să crească, scrie Le Figaro, citat de Breitbart.com.

Jean-Noël Aqua, reprezentant al comuniștilor din Consiliul Primăriei, a declarat: „Ar fi frumos ca întreg teritoriul, inclusiv vestul Parisului, să contribuie la efortul de primire a migranților”.

Taberele improvizate pentru imigranți din Paris au crescut dramatic în ultimele săptămâni, conform celor mai recente estimări  aproximativ 550 de migranți ajungând săptămânal în capitala Franței.

Aceste tabere au condus, de asemenea, la probleme mari în „Orașul Luminilor” din cauza bandelor de tineri marocani care hărțuiesc localnici în anumite zone și care comit furturi în plină stradă.

Luna trecută, 1.600 de rezidenți din Paris, din zonele La Chapelle, Goutte-d'Or și Barbès au cerut guvernului să ia măsuri pentru combaterea criminalității în creștere.

"Jungla” de la Calais, imensa tabără de migranți improvizată în nordul Franței, cunoscută pentru incidentele și violențele de aici, a fost evacuată de autoritățile franceze, în condițiile în care ea devenise un simbol al eșecului Uniunii Europene în fața crizei migratorii.

La începutul acestei săptămâni, raliul Grand Paris,  a fost anulat de autorități din cauza une tabere de migranți care a fost amplasată chiar o bucată din traseul pe care trebuia să aibă loc cursa.