ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O americancă din Washington, în vârstă de 74 de ani, luptă de doi ani pentru libertatea ei religioasă, cerând Curții Supreme să rejudece dosarul său.

Barronelle Stutzman, proprietara Arlene’s Flowers, a refuzat să facă un aranjament floral pentru nunta unui client homosexual spunând că asta ar fi împotriva convingerilor sale creștine.
 
Dar, după doar câteva săptămâni, procurorul general împreună cu cei de la ACLU(Uniunea Libertăților Civile Americane) au dat-o în judecată pentru refuzul de a servi cuplul de homosexuali. ”Am depus o plângere în baza legii statului Washington împotriva discriminării și pe baza normelor de protecție a consumatorului”, a declarat avocatul clienților ofensați.

În 2017, când a început totul, instanța a dat dreptate cuplului de homosexuali, o decizie similară fiind luată și de Curtea Supremă de Washington. Stutzman a făcut apel la Curtea Supremă a Statelor Unite, dar de atunci și până acum nu a avut câștig de cauză. „Libertatea voastră religioasă este în pericol dacă eu o pierd pe a mea”, a avertizat femeia într-o emisiune la Fox News.
 
Ea a explicat că nu poate fi de acord cu decizia Curții Supreme a statului său, care susține că trebuie să dea dovadă de creativitate „pentru a  participa la evenimente care îmi încalcă credința”. Și, prin urmare, a respecta voința cuplurilor de același sex.

Deși încă nu s-a stabilit suma exactă pe care o cer ca despăgubire reclamanții, femeia se teme că va fi atât de mare încât își va pierde toate economiile.

Atât florăreasa Stutzman, cât și cofetarul Jack Phillips, celebru pentru că a refuzat să facă un tort pentru o nuntă gay, au fost reprezentați de Alliance Defending Freedom, un grup juridic creștin specializat în libertatea religioasă.
 
În ambele cazuri, organizația a susținut că primul amendament împiedică guvernul să-i pe forțeze americani să-și folosească vocația pentru a exprima mesaje explicite, cum ar fi căsătoria între persoane de același sex.

În 2015, alți doi cofetari creștini, Aaron și Melissa Klein, au fost penalizați dur pentru că au refuzat să facă un tort pentru o „nuntă” pentru un cuplu de același sex. Statul Oregon a decis ca cei doi cofetari să plătească 135.000 dolari cuplului de lesbiene pe care au refuzat să le servească, ulterior cofetaria fiind închisă.