ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atac nuclear nord-coreean contra Statelor Unite sau aliaților săi ar antrena un răspuns „eficace și zdrobitor", a avertizat vineri, la Seul, secretarul american al Apărării, James Mattis, informează Sky News.

„Orice atac asupra Statelor Unite, sau a aliaților noștri, va fi învins, iar orice folosire a armelor nucleare ar primi un răspuns care ar fi eficace și copleșitor", a spus Mattis, la ministerul sud-coreean al Apărării.

Mattis a sosit joi în Coreea de Sud, prezența șefului Pentagonului făcând parte dintr-un turneu care va include și Japonia.
 
Generalul Mattis și-a câștigat porecla în 2003, când a condus avansul rapid al Diviziei 1 de Infanteriști Marini spre Bagdad, în timpul invaziei Irakului.

Mattis a fost comandant al unei structuri militare americane care s-a ocupat de Iran, fiind considerat un soldat cu o atitudine dură în ceea ce privește această țară. 

Este considerat un „războinic călugăr” , datorită faptului că este necăsătorit și își petrece majoritatea timpului citind despre război și istorie. Wikipedia afirmă că Mattis are peste 7.000 de cărți în bibliotecă.