ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NSA este lovită de un nou scandal. Agenția de Securitate Națională  a SUA a colectat peste 534 de milioane de înregistrări telefonice interne în 2017, conform unui raport guvernamental făcut public la finele săptămânii.
Agenția de Securitate s-a folosit de puterile sale pentru a colecta metadate de la apeluri telefonice și mesaje text interne, conform raportului biroului directorului Serviciilor Naționale de Informații.

Metadatele nu dezvăluie conținutul convorbirilor telefonice, dar permit NSA să spioneze destinatarii apelurilor, data și durata convorbirilor, precum și numărul caracterelor folosite în mesajele text.
 
Se presupune că metadatele sunt anonime, însă pot fi folosite pentru a identifica persoanele cărora aparțin, așa cum a descoperit un avocat de la Stanford în 2013. Acest lucru se face prin corelarea metadatelor cu informații disponibile public pe rețelele de socializare și cu alte surse.

Numărul înregistrărilor telefonice obținute de NSA anul trecut a fost de trei ori mai mare decât în 2016, conform weblog-ului Gizmodo.