ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Dezbaterea privind vaccinul și viitoarea campanie de vaccinare Covid 19 a explodat și în Franța, împărțind in două opinia publică. Site-ul francez Les Blogs a relansat scrisoarea deschisă a unei voci autorizate a lumii științifice, profesorul Christian Perronne, specialist în boli infecțioase. „Toate aceste măsuri sunt luate astfel încât francezii să ceară un vaccin.Deci, care este avantajul unui vaccin generalizat pentru o boală a cărei mortalitate este aproape de 0,05%? Această vaccinare în masă nu este necesară. De asemenea, riscurile vaccinării pot depăși beneficiile”, spune medicul francez, adăugând: „Mulți francezi au fost hipnotizați de politica fricii”
 
„Aceste cifre nerealiste au avut un singur scop, de a alimenta frica pentru a ne ține închiși și cu mască pe față. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a măștilor de către întreaga populație nu are niciun interes dovedit științific în stoparea epidemiei SARS-CoV-2."

Cea mai importantă afirmație pare să fi fost următoarea: „Pacienții cu Covid reprezintă un avantaj financiar pentru medici”.

După aceste comentarii a venit și răspunsul.

Administrația spitalelor din Paris a anunțat că l-a demis din funcția de șef al departamentului de boli infecțioase și tropicale de la spitalului Raymond-Poincarépe pe specialistul Christian Perronne, în urma declarațiilor acestuia conform cărora „pacienții cu Covid reprezintă un avantaj financiar pentru medici”, comentarii considerate „nedemne de funcția pe care o deține”, scrie Smartradio. 

Asistența publică Paris (AP-HP) indică, de asemenea, că a depus o plângere în fața Ordinului Medicilor împotriva profesorului Perronne.

„În ultimele luni, în contextul crizei de sănătate, profesorul Christian Perronne a făcut comentarii considerate nedemne de funcția pe care o exercită. Colegiul de etică a fost sesizat, iar persoana în cauză a fost avertizată printr-o scrisoare, care însă nu a fost luată în considerare”, explică AP-HP într-un comunicat de presă.

Specialistul în boli infecțioase era în vizorul Ordinului Medicilor și al AP-HP pentru remarcile controversate legate de hidroxiclorochină. El a afirmat că prescrierea acestui tratament, promovat și de profesorul Didier Raoult (dar care nu și-a demonstrat eficiența împotriva Covid-19), ar fi făcut posibilă evitarea a 25.000 de decese în Franța. De asemenea, el i-a acuzat pe medicii de la Spitalul Universitar din Nantes că „l-au lăsat să moară pe cumnatul său, refuzând să-i administreze hidroxiclorochina.

În octombrie, el a provocat controverse afirmând că „un medic generalist care declară un test Covid pozitiv pentru unul dintre pacienții săi, (…) primește bani”. De altfel, a susținut că pentru serviciile de terapie intensivă ar exista un beneficiu financiar dacă pacienții Covid ar fi internați pentru „un timp mai lung”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews