ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezbaterea privind vaccinul și viitoarea campanie de vaccinare Covid 19 a explodat și în Franța, împărțind in două opinia publică. Site-ul francez Les Blogs a relansat scrisoarea deschisă a unei voci autorizate a lumii științifice, profesorul Christian Perronne, specialist în boli infecțioase. „Toate aceste măsuri sunt luate astfel încât francezii să ceară un vaccin.Deci, care este avantajul unui vaccin generalizat pentru o boală a cărei mortalitate este aproape de 0,05%? Această vaccinare în masă nu este necesară. De asemenea, riscurile vaccinării pot depăși beneficiile”, spune medicul francez, adăugând: „Mulți francezi au fost hipnotizați de politica fricii”
 
„Aceste cifre nerealiste au avut un singur scop, de a alimenta frica pentru a ne ține închiși și cu mască pe față. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a măștilor de către întreaga populație nu are niciun interes dovedit științific în stoparea epidemiei SARS-CoV-2."

Cea mai importantă afirmație pare să fi fost următoarea: „Pacienții cu Covid reprezintă un avantaj financiar pentru medici”.

După aceste comentarii a venit și răspunsul.

Administrația spitalelor din Paris a anunțat că l-a demis din funcția de șef al departamentului de boli infecțioase și tropicale de la spitalului Raymond-Poincarépe pe specialistul Christian Perronne, în urma declarațiilor acestuia conform cărora „pacienții cu Covid reprezintă un avantaj financiar pentru medici”, comentarii considerate „nedemne de funcția pe care o deține”, scrie Smartradio. 

Asistența publică Paris (AP-HP) indică, de asemenea, că a depus o plângere în fața Ordinului Medicilor împotriva profesorului Perronne.

„În ultimele luni, în contextul crizei de sănătate, profesorul Christian Perronne a făcut comentarii considerate nedemne de funcția pe care o exercită. Colegiul de etică a fost sesizat, iar persoana în cauză a fost avertizată printr-o scrisoare, care însă nu a fost luată în considerare”, explică AP-HP într-un comunicat de presă.

Specialistul în boli infecțioase era în vizorul Ordinului Medicilor și al AP-HP pentru remarcile controversate legate de hidroxiclorochină. El a afirmat că prescrierea acestui tratament, promovat și de profesorul Didier Raoult (dar care nu și-a demonstrat eficiența împotriva Covid-19), ar fi făcut posibilă evitarea a 25.000 de decese în Franța. De asemenea, el i-a acuzat pe medicii de la Spitalul Universitar din Nantes că „l-au lăsat să moară pe cumnatul său, refuzând să-i administreze hidroxiclorochina.

În octombrie, el a provocat controverse afirmând că „un medic generalist care declară un test Covid pozitiv pentru unul dintre pacienții săi, (…) primește bani”. De altfel, a susținut că pentru serviciile de terapie intensivă ar exista un beneficiu financiar dacă pacienții Covid ar fi internați pentru „un timp mai lung”.