ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un polițist bolivian susține că viața sa a fost salvată de o mică Biblie pe care o avea în buzunar în momentul în care a fost împușcat în piept, în timpul confruntărilor violente cu protestatarii, scrie Daily Mail.

Minunea s-a întâmplat în regiunea Yapacani, în timpul protestelor, după ce asupra sa a fost tras un glonț de 9 mm.
Oscar Gutierrez, șeful Forței speciale de luptă împotriva criminalității din Santa Cruz, spune că glonțul tras asupra polițistului a provenit dintr-o armă furată de la poliție.

Violențele au reizbucnit între susținătorii loiali fostului președinte Evo Morales și poliția din capitala Boliviei, La Paz, dar și în alte orașe din țară. 
Conflictele au reizbucnit la doar câteva ore după ce președintele interimar, Jeanine Anez și noul său cabinet, au depus, miercuri, jurământul de învestire în funcție.

În Yapacani, în regiunea estică Santa Cruz, poliția a încearcat să restabilească ordinea în timpul protestelor. Polițiștii încercau să elibereze un drum ocupat de demonstranții care continuă să-l susțină pe Morales. Gutierrez afirmă că ofițerul a fost împușcat în partea stângă a pieptului, dar tânărul „avea o Biblie care a oprit proiectilul”. „Este un tânăr ofițer a cărui viață a fost salvată în mod miraculos. El a fost împușcat cu un proiectil de calibru de 9 mm și știm că armele folosite au fost furate de la poliția boliviană”, a subliniat acesta. Bărbatul este acum internat în spital, starea sa fiind stabilă.

Evo Morales și-a dat demisia, duminică, din funcție, într-un context social, politic și economic tensionat în țara sa, după ce realegerea sa în funcție, care stă sub semnul suspiciunilor de fraudă, a fost intens contestată în stradă. Fostul președinte al Boliviei susține că a fost nevoit să demisioneze și a făcut-o pentru a pune capăt „vărsării de sânge”. 

Totuși, a promis că nu renunță la luptă. „Cât timp voi fi în viață, lupta continuă. Toți oamenii din lume au dreptul să scape de discriminare și umilință”, a spus Morales, primul lider din populația indigenă pe care l-a avut Bolivia.