ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit datelor publicate de Gesellschaft für Deutsche Sprache (Societatea pentru limba germană), numele cel mai popular pentru nou-născuții de sex masculin din Berlin este Mohammed, scrie breitbart.com.

Astfel, Mohammed se situează pe primul loc în preferințele părinților ca cel mai popular nume pentru băieții nou-născuți, cu toate variațiile numelui, cum ar fi  Muhammed sau Mehmet, scrie ziarul german Bild.

Numele a devenit, de asemenea, foarte popular în Bremen, unde se situează pe locul trei, după nume ca Ben și Elias.

Chiar dacă Mohamed este cel mai popular nume pentru copiii din capitala Germaniei, el nu se regăsește printre numele cele mai răspândite din întrega Germanie.

Primele cinci nume cele mai populare din Germania pentru băieți rămân Paul, Alexander, Maximillian, Elias și Ben. 
 
Directorul general al GfdS, Andrea Ewels, crede însă că Mohammed ar putea ajunge în „Top 5” în preferințele germanilor până în 2022.

Ewels atribuie popularitatea crescândă a numelui creșterii imigrației, cu 1 milion de imigranți ajunși incepând cu 2015 în Germania din țări din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord.

Și alte țări din Europa care s-au confruntat cu valuri de migrație în masă prezintă schimbări similare în privința alegerii numelor. În Austria, de exemplu, Mohammed a devenit al treilea cel mai popular nume pentru copiii de sex masculin încă din 2017.
 
În Franța, Mohammed este, de asemenea, considerat cel mai popular nume pentru băieții aduși pe lume în suburbiile cu migranți din Paris, potrivit statisticilor publicate de Institutul Național de Statistică și Studii Economice (INSEE) din septembrie 2018.

În Regatul Unit, numele a fost cel mai popular în Anglia și Țara Galilor timp de șase ani, potrivit unui raport publicat anul trecut.