ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele american în exercițiu, Donald Trump, i-a îndemnat pe partizanii săi să se adune la Washington pe 6 ianuarie, într-un ultim efort de a pune presiune asupra Congresului pentru a nu certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, notează AFP, citată de Agerpres.

„Ne vedem la Washington, DC, pe 6 ianuarie. Nu ratați evenimentul", a scris Trump într-un tweet, promițând mai multe informații.

Mai multe grupări intenționează să se adune în capitala națiunii luna viitoare, în timp ce membrii Congresului se întrunesc într-o sesiune comună pentru a valida voturile electorale.

Mii de militanți sunt așteptați în capitala SUA la această dată, pentru a-și aduce sprijinul președintelui în exercițiu și acuzațiilor sale de fraude electorale "masive" la prezidențialele de la 3 noiembrie.

Donald Trump a scris în două rânduri mesaje pe Twitter la sfârșitul săptămânii trecute pentru a-i încuraja pe partizanii săi să fie prezenți la adunare, calificând alegerile de la 3 noiembrie ca "cea mai mare înșelătorie din istoria națiunii noastre".

Actualul președinte speră că manifestanții vor pune presiune asupra Congresului pentru a răsturna înfrângerea sa de la urne.

Pe 6 ianuarie, vicepreședintele Mike Pence urmează să conducă o sesiune a Congresului pentru a certifica voturile colegiului electoral din fiecare fiecare stat american. Joe Biden a câștigat voturile a 306 mari electori, în timp ce Donald Trump a obținut 232.