ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coronavirusul care în prezent provoacă panică pe piețele mondiale s-ar putea dovedi că nu are efecte mai grave decât „o gripă sezonieră severă” în ceea ce privește mortalitatea, afirmă experții într-un editorial publicat vineri în „New England Journal of Medicine”, citat de Breitbart.

Citând o analiză a datelor disponibile provenind din focarul din China, autorii remarcă faptul că au fost zero cazuri în rândul copiilor mai mici de 15 ani; și că rata de deces este de cel mult 2% și ar putea fi „considerabil mai mică de 1%”.Cei care au murit au fost persoane vârstă sau care sufereau deja de o altă boală - ca în cazul gripei obișnuite. Datele de bază sugerează că simptomele variază și că mai puțin de unul dintre șase din cazurile raportate au fost „severe”.

Cooronavirusul pare a fi mult mai puțin sever decât alte focare recente ale unor boli respiratorii, mai remarcă autorii articolului.

„Consecințele clinice generale ale Covid-19 pot fi, în cele din urmă, mai degrabă, similare cu cele ale unei gripe sezoniere severe (care are o rată de mortalitate de aproximativ 0,1%) sau ale unei gripe pandemice (similare cu cele din 1957 și 1968), decât cele ale unor boli precum SARS sau MERS, care au avut rate de mortalitate a cazurilor de  la 9 până la 10%, respectiv 36%.

Marea majoritate a pacienților se recuperează, iar printre cei care sunt spitalizați perioada de spitalizare este, până acum, de 12 zile. Coronavirusul se răspândește cu ușurință, iar persoana infectată a infectat, în medie, alte două persoane, mai constată autorii articolului.