ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul statului australian Victoria, Dan Andrews, a primit critici acerbe pentru gestionarea dură a COVID-19, în special în timpul celui de-al doilea blocaj din Melbourne, care a durat din iulie până în octombrie anul trecut.
 
Daniel Andrews a reintrodus obligativitatea măștii în Melbourne, în urma testului pozitiv COVID-19 al unui lucrător de la un hotel care găzduia sportivi la Australian Open.
 
Între timp, un fost angajat al guvernului victorian a depus o plângere la Curtea Penală Internațională pentru daunele cauzate poporului din statul Victoria de lockdown, relatează LifeSiteNews.

Șase sute de contacte întâmplătoare ale tânărului de 26 de ani și 520 de jucători de tenis de la Australian Open au fost rugați să se autoizoleze și să se testeze, în timp ce toate adunările interioare din Melbourne au fost reduse de la 30, la 15 persoane.

Ordinele au venit la doar o zi după ce guvernul a anunțat un proiect de lege pentru extinderea puterii sale de urgență până în decembrie 2021.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, proiectul de lege trebuie acum să treacă prin ambele camere ale Parlamentului, pe 15 martie, când expiră starea actuală de urgență. Dacă va fi aprobat, puterile vor fi prelungite până pe 15 decembrie.
 
Panouri publicitare pe care scria „Sack Dan Andrews” și un cont satiric de Twitter cu același nume au fost sursele creative de eliberare a frustrării pentru mulți victorieni care s-au săturat de abuzul de putere al premierului.

Supranumit „Dictatorul Dan”, Andrews, este acum reclamat la Curtea Penala Internațională de un fost angajat al guvernului Andrews. Acesta a depus o plângere la Curtea Penală Internațională (CPI) pentru daune cauzate poporului victorian de Daniel Andrews și de prim-ministrul australian Scott Morrison prin blocajele extinse.

Sanjeev Sabhlock a fost economist în trezoreria statului, dar și-a dat demisia după 15 ani de serviciu, după ce i s-a cerut să elimine postările de pe rețelele sociale care criticau blocările din statul Victoria. În una dintre ele,  îl acuza pe ofițerul șef de sănătate, Brett Sutton, de „exagerarea și inducerea în eroare a întregului public și a politicienilor”. 
 
Într-un interviu exclusiv pentru SBS Hindi, Sabhlok afirma anul trecut: „Vine un moment în viață în care trebuie să iei o poziție bazată pe principii. Nu am venit aici, în Australia să trăiesc într-o societate socialistă. Am venit să trăiesc într-o societate liberă, unde există politici bune”.

Sabhlok a declarat că guvernul nu a reușit să pună în aplicare politici de guvernanță performante când a trebuit să se ocupe de criză în timpul pandemiei. El a denunțat faptul că măsurile de urgență au fost invocate „pe baza unei concentrări pe numărul focarelor de coronavirus, fără a calcula impactul economic asupra oamenilor”.

Într-un interviu acordat canalului de economie australian YouTube, In the Interests of the People, Sabhlock a spus că, dacă plîngerile la CPI sunt respinse, de obicei, după două luni, plângerea sa poate fi încă examinată.