ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O biserică Ortodoxă aparținând comunității grecești din Chicago, veche de 120 de ani, a fost salvată în ultimul ceas de la scoaterea ei la licitație,  după o donație misterioasă, făcută la miezul nopții de un grup de donatori, despre care un oficial al bisericii a spus că este „un miracol de Crăciun, scrie AP.

Biserica Ortodoxă Greacă Sfânta Treime a oficiat ceea ce enoriașii credeau că va fi ultima slujbă ținută aici,  joia trecută. Biserica urma să fie scoasă la licitație a doua zi, vineri, din cauza unor probleme juridice și a unor datorii care se ridicau la aproximativ 8 milioane de dolari, banca punând sechestru pe proprietate.

„Mulți oameni au crezut că va fi ultima slujbă aici”, a spus preotul Nicolae Jonas.

Dar atunci când nu mai sperau, povestesc liderii bisericii, la miezul nopții s-au trezit cu un telefon. Au aflat că un grup de oameni le donează aproape 2 milioane de dolari pentru a ajuta biserica să-și recupereze proprietatea de la bancă. „Ne-am rugat ca un miracol să se întâmple și nu am renunțat”, a spus Jonas. „Un grup de îngeri păzitori ne-a ieșit în cale."

"Ne-am rugat pentru ca un miracol să se întâmple și nu am renunțat", a spus Jonas. „Un grup de îngeri păzitori ne-a auzit”.

Organizația nonprofit care a făcut acest gest nu a fost identificată, dar liderii bisericii cred că, probabil, cel puțin un enoriaș al bisericii s-ar afla printre binefăcătorii de ultim moment.

Donația va permite bisericii să-și declare falimentul, măsură necesară pentru a opri licitația și a împiedica demolarea clădirii de către o firmă de investiții, potrivit președintelui Consiliului Parohial, Stanley Andreakis.  „Ne simțim ca niște copii. Te trezești în ziua de Crăciun și îți găsești cadoul", a spus el.