ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Persoanele cu dizabilități în învățare au primit avize de neresuscitare (DNR) în timpul celui de-al doilea val al pandemiei din Marea Britanie, scrie The Guardian, după dezvăluirile organizației caritabile Mencap.  Deocamdată, nu este clar câți oameni au primit  avize DNR, de la începutul pandemiei sau câte dintre aceste ordine persistă astăzi.
 
Organizația caritabilă Mencap a declarat că a primit încă din ianuarie sesizări de la persoane cu dizabilități de învățare căroa li s-a spus că nu vor fi resuscitate dacă se vor îmbolnavi de Covid-19.
 
Comisia pentru calitatea îngrijirii susținea în decembrie că notificările neadecvate de „a nu resuscita” au provocat anul trecut decese care puteau fi evitate.

Ordinele de neresuscitare sunt de obicei făcute pentru persoanele care sunt prea fragile. Mencap susține că aceste ordine nu par să fi fost emise pur și simplu pentru că acești oameni aveau un handicap de învățare.

„Este inacceptabil faptul că în cadrul unui grup de oameni afectați atât de puternic de pandemie și care chiar înainte de Covid aveau șanse să moară la vârsta de 20 de ani și chiar mai puțin, spre deosebire de populația generală, mulți sunt lăsați să se sperie și se întreabă de ce au fost lăsați să moară”, spune Edel Harris, președintele Mencamp.

În special, persoanele cu dizabilități precum sindromul Down s-au aflat într-unul din cele patru grupuri accelerate de către Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) pentru a primi vaccinul COVID-19.

Consultantul în psihiatrie pe dizabilități de învățare, Dr. Keri-Michèle Lodge, a susținut că guvernul nu a reușit să răspundă nevoilor persoanelor cu dizabilități de învățare, care prezintă un risc ridicat de deces din cauza COVID.

Dezvăluirea vine în timp ce activiștii pun presiuni din ce în ce mai mari asupra miniștrilor să reconsidere o decizie de a nu acorda persoanelor cu dizabilități de învățare prioritate pentru vaccinare. 
 
Există dovezi din ce în ce mai mari că chiar și cei cu dizabilități ușoare au mai mari riscuri să moară dacă se infectează cu coronavirus. Deși unele persoane cu dizabilități de învățare, cum ar fi sindromul Down, se aflau în unul din cele patru grupuri stabilite de Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), pe care guvernul a promis că le va vaccina până mâine, multe dintre acestea au fost clasificate în categorii inferioare de nevoi și sunt încă în așteptare.