ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii olandezi nu au fost lăsați singuri în protestul lor împotriva reglementărilor „verzi” care distrug agricultura prin limitarea emisiilor de azot.

 „Nu suntem sclavi, suntem fermieri”, au decretat protestatarii din Italia, care au blocat cu tractoarele lor traficul din Milano.

Potrivit Morning Star, „fermierii italieni se confruntă cu confruntă cu o criză iminentă din cauza unei secete grave care pune în pericol o treime din producția agricolă”.

Același ziar îl citează pe ministrul Agriculturii, Stefano Patuanelli, care a declarat în Parlament, săptămâna trecută că Italia este amenințată de „pierderea a 40% din resursele sale de apă în următoarele decenii”.

Fermierii italieni se plâng că au pierdut în jur de 3 miliarde de euro ca urmare a secetei și sunt afectați grav din cauza exploziei prețurilor la carburanți, în urma războiului din Ucraina/

Și în Spania, fermierii din Badajoz, Granada și Albacete au manifestat cu tractoarele și utilajele lor agricole pe străzi în semn de solidaritate cu fermierii străini, dar și din cauza scumpirii carburanților, scrie EuroWeeklyNews.

Și în Polonia, fermierii au venit în capitala Varșovia pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor la carburanți, a inflației și a altor măsuri guvernamentale.

În Olanda, fermierii au blocat depozitele, împiedicând aprovizionarea hipermarketurilor, ceea ce a făcut ca marile lanțuri comerciale să rămână cu rafturile goale.

Poliția olandeză, mobilizată la ordinul premierului Mark Rutte, a recurs la acțiuni represive dure împotriva protestatarilor.