ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul francez Lionel Top a postat mai multe fotografii făcute la o grădiniță din Tourcoing, un oraș din nordul Franței, una dintre imagini arătând cum copiii se joacă singuri, în pătrățele desenate în curtea grădiniței de educatori, pentru a păstra distranța socială, transmite Digi24.

Imaginile postate pe Twitter de jurnalistul francez ilustrează cum arată o școală după ce restricțiile împotriva răspândirii coronavirului au fost relaxate, iar cursurile au fost reluate.
 
În una din imagini, copiii stau fiecare în pătrățelul lui trasat cu cretă pe asfalt, această  metodă de păstrare a distanțării sociale dând naștere la multe comentarii din parte utilizatorilor. „Pentru a asigura distanțarea socială în timpul pauzei, cadrele didactice au făcut aceste careuri. Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună, dar din aceste careuri separate. Din ce am văzut, ei nu o privesc ca pe o pedeapsă”, a scris Lionel Top pe Twitter.

„Nu pot trece peste asta. Această imagine este sfâșietoare. Asta nu este școală”, a scris, pe Twitter, Laurence De Cock, potrivit sursei citate.

„Nu am văzut niciodată o imagine mai tristă. Este oribil să supunem copiii la așa ceva”, a comentat Myriam Cau. „Este inuman. Este o rușine și pentru copii, și pentru cadrele didactice și pentru instituțiile de învățământ. Ce oroare!”, a scris și Lily.