Un tânăr de 19 ani a fost ucis, iar alte opt persoane au fost rănite într-o agresiune islamistă comisă sâmbătă în Villeurbanne, în apropiere de orașul Lyon. Atacatorul, oprit din furia sa oarbă de mai mulți trecători, este un solicitant de azil afgan, care a  lovit cu cuțitul și cu o țepușă pentru rotisor la întâmplare. Un nou semnal de alarmă pentru Franța, care pare neputincioasă în fața migrației.
 
„Nu citesc Coranul!” Acesta ar fi fost motivul „lupului singuratic” care a făcut nouă vicitme. Dimensiunea religioasă a atacului au dat-o jurnaliștii de la „Le Progrès”, citând martori ai agresiunii.

Conform presei franceze, ar fi vorba de doi atacatori. Unul dintre cei doi a fost arestat, iar celălalt este căutat, a anunțat prefectura din Lyon, fără alte detalii. Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei stații de metrou din Villeurbanne, o suburbie a orașului Lyon. Un reporter al AFP a relatat de la fața locului că a văzut un corp ambalat într-un sac mortuar și urcat într-o ambulanță, urme de sânge pe jos și un perimetru de securitate format de poliție. 

Autoritățile au dezmințit ulterior existența celui de-al doilea atacator.
 
Este vorba de o nouă agresiune comisă de un așa numit „lup singuratic”, de  un imigrant radicalizat, care „a atacat la întâmplare oameni care așteptau autobuzul”, a declarat primarul din Lyon și fost ministru de Interne, Gérard Collomb,  care a condamnat atacul sângeros.

 La sfârșitul lunii mai, un algerian care jurase loialitate loialitatea Statului Islamic,  a plasat o bombă artizanală în fața unei brutării din Lyon. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews