ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul anti Brexit, George Soros, profețește că criza noului coronavirus ar putea „condamna” UE și ar putea „distruge capitalismul așa cum îl cunoaștem”, scrie The Sun.
 
Soros susține că supraviețuirea UE este pusă în pericol de faptul că „este o uniune incompletă”. ”Acest  proces al unei Uniuni complete nu a fost niciodată finalizat și asta face ca  Europa să ffie foarte vulnerabilă,  mai vulnerabilă decât SUA, nu doar pentru că este o uniune incompletă, ci și pentru că se bazează pe statul de drept”, afirmă Soros.„Rotițele justiției se mișcă încet, în timp ce amenințările precum COVID-19 se mișcă foarte repede", spune magnatul american.

Miliardarul care a sprijinit mișcarea anti Brexit se teme și că o decizie recentă a Curții Constituționale din Germania poate dinamita UE. Germanii au dat un ultimatum de 3 luni Băncii Centrale Europene pentru a explica proporționalitatea obligațiunilor de salvare economică, spunând că în caz contrar Banca Centrală a Germaniei, Bundesbank, se va retrage din BCE.

„Această mișcare va distruge Uniunea Europeană ca instituție bazată pe statul de drept. Se transmite mesajul că totul este la liber, pentru oricine. Capitalismul evoluează", a mai spus Soros.

Sentința Curții Constituționale de la Karlsruhe privind competențele Băncii Centrale Europene continuă să facă valuri: CE amenință Germania cu o procedură disciplinară. Berlinul se află într-o dilemă.

Decizia nu a fost încă luată, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Serviciul juridic al CE verifică în continuare sentința Curții Constituționale germane și efectele ei; abia după aceea Bruxellesul va decide dacă va demara sau nu o procedură de infringement împotriva Berlinului pentru a rezolva conflictul cu acesta. Conflictul a fost creat de decizia celei mai înalte instanțe germane cu privire la achiziționarea de obligațiuni europene, decizie care a contrazis verdictul dat anterior de Curtea Europeană de Justiție – chiar dacă instanța germană este subordonată celei europene. Pentru următorii pași, nu există vreo limită de timp, după cum a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei.