ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților va vota miercuri punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump, pe cale să devină cel de-al treilea președinte al SUA pentru care se inițiază o procedură de destituire, a anunțat marți lidera democraților din Congres Nancy Pelosi, transmit AFP și Reuters. La câteva minute după ce Pelosi a anunțat că miercuri camera legislativă se va întruni pentru a dezbate și a vota articolele de punere sub acuzare, președintele Donald Trump a acuzat-o că urmărește o tentativă de „lovitură de stat”.

„Mâine, când ne vom reuni pentru a aproba două articole de punere sub acuzare a președintelui, Camera Reprezentanților va exercita una din prerogativele sale cele mai solemne ce îi sunt garantate de Constituție", s-a adresat Pelosi în scris aleșilor democrați.

O comisie a Camerei Reprezentanților a dezbătut marți, într-o atmosferă furtunoasă, ultimele ajustări tehnice, deschizând calea ședinței parlamentare istorice de miercuri.

La mai puțin de trei luni de la izbucnirea scandalului ucrainean, Camera Reprezentanților se pregătește să îl pună sub acuzare pe Donald Trump pentru „abuz de putere” și „obstrucționarea activității Congresului".

Marți, președintele republican Donald Trump a lansat un atac violent la adresa opoziției democrate pe care o acuză că duce „un război deschis împotriva democrației”.

Într-o scrisoare de șase pagini adresată democratei Nancy Pelosi, Trump își reia obiecțiile față de capetele de acuzare ce îi sunt aduse și pe care le consideră fără valoare și absurde, într-un limbaj acuzator,  atacându-i pe Pelosi, pe democrații din Congres, pe Joe Biden și instituții precum FBI-ul.

Trump o acuză pe lidera democraților că a transformat Camera Reprezentanților dintr-un organ legislativ onorabil într-o Cameră de persecuție partinică „în timp ce cu greu își ascunde ura față de mine!”. „Sunteți incapabilă să acceptați verdictul urnelor” din 2016, o apostrofează liderul de la Casa Albă pe Pelosi.

Considerând că este victimă a unei „cruciade vicioase”, Donald Trump se declară încrezător că va ieși cu bine din acest episod: „Nu am nicio îndoială asupra faptului că poporul american vă va considera responsabilă, alături de democrați, la alegerile din 2020".

Votul privind suspendarea nu este „nimic altceva decât o tentativă de lovitură de stat ilegală și partizană”, a scris Trump, adăugând că orice membru al Congresului care va vota „arată cât de profund își prețuiesc alegătorii și cum sfidează ordinea constituțională a Americii”.
 
 
Procesul în cadrul procedurii demiterii președintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorității republicane.