ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valul de frig și căderile masive de zăpadă au afectat săptămâna trecută și centrul Rusiei, inclusiv Moscova, acolo unde jumătate din cantitatea care cădea în luna ianuarie a căzut într-o singură zi, relatează BBC. 

Rusia are din abundență petrol, gaze, dar, așa cum știe toată lumea, și zăpadă. Jurnaliștii de la BBC aflați la Moscova spun că zăpada care s-a așternut în câteva ore în capitala Rusiei ar provoca, cu siguranță, un haos pe străzile din Londra. Nu este însă și cazul rușilor, care reușesc să gestioneze problema. 

În urmă cu doi ani, jurnaliștii de la BBC au înfruntat vremea rea pentru a vedea cum se descurcă autoritățile în aceste condiții. Și au rămas impresionați nu doar de modul în care rușii deszăpezesc drumurile, cu o nesfârștă coloană de pluguri de zăpadă,  ci și de cum reușesc să scape de cantitățile mari de zăpadă adunate.