ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Legea administrației Obama, care prevede că instituțiile de învățământ publice pot permite elevilor și studenților transgender să intre în orice toalete,  contestată deja în justiție de unele state, merge mai departe.

Așa-numitele „războaie ale toaletelor” continuă să se dezlănțuiască pe teritoriul Statelor Unite, distrugând comunitățile școlare pe seama unei întrebări fundamentale: ar trebui sacrificate intimitatea și confortul fetelor de dragul câtorva elevi care pretind că sunt născuți în corpuri greșite, adesea instigați de educația sexuală ideologică? Mișcarea LGBT răspunde la această întrebare cu un DA emfatic, scrie  LifeSite.

În Palatine, Illinois, o dezbatere care durează de patru ani cu privire la „accesul la vestiare pentru elevii transgender” s-a încheiat recent, după cee consiliul școlar al districtului a votat în favoarea permiterii elevilor care se „identifică fete” să folosească vestiarele fetelor. Lupta a început încă din 2015, când Departamentul de Educație al lui Obama a acuzat districtul că a încălcat legea pentru că a refuzat să permită unui băiat care se „identifica fată” să intre în vestiarul fetelor.

După două procese federale, consiliul a decis să voteze în favoarea permiterii elevilor care se „identifică transgender” să folosească orice toaletă sau vestiar în care se simt cel mai confortabil. Noua regulă prevede, în parte, că elevii transgender „vor fi tratați și sprijiniți în concordanță cu identitatea lor de gen, care va include elevii care au acces la toaletele și vestiarele care corespund identității lor de gen”.

Elevele au fost deranjate de această decizie, mai ales că factorii de decizie nu au ținut cont de îngrijorările lor. Există temeri că intrarea transsexualilor în orice toaletă ar putea duce la violuri, comise de exemplu de bărbați care intră la toaleta femeilor, pe motiv că sunt transsexuali, dar cu gândul de a abuza femei sau copii.

Zeci de state au dat în judecată în ultimii ani administrația americană, numind din  directiva lui Obama un „experiment social periculos”.
 
În schimb, unele trusturi media au relatat că unii elevi de „sex feminin” au fost încântați de această decizie, considerând că li se permite, în sfârșit, să folosească toalete și vestiare care corespund identității lor de gen. Ceea ce nu reușesc reporterii să sublinieze, desigur, este că acești elevi sunt băieți care se identifică a fi „fete”, scrie Lifesite.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews