„Shutdown-ul” care afectează o parte a administrației federale americane a devenit cel mai lung din istoria SUA în noaptea de vineri spre sâmbătă, intrând în cea de-a 22-a zi.
 
Această oprire parțială a funcționării administrației federale, care a început la 22 decembrie, a depășit cele 21 de zile de „shutdown” din timpul mandatului lui Bill Clinton în 1996.

Situația nu se va schimba nici în weekend: președintele Donald Trump a asigurat că nu vrea să declare „atât de repede” procedura de urgență națională, iar Senatul și-a suspendat lucrările până luni.

În ciuda ultimelor negocieri, parlamentarii nu au reușit să găsească o soluție de ieșire din impas cu privire la finanțarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, unul dintre principalele angajamente ale președintelui Donald Trump.

Absența unui acord între parlament și Casa Albă a atras închiderea a numeroase servicii federale în perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, ministere cum sunt cel al Justiției, de Interne sau Departamentul de Stat au activitatea perturbată.

Pentru prima oară vineri, cei 800.000 de funcționari federali afectați de "shutdown" nu și-au luat salariile.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews