„Shutdown-ul” care afectează o parte a administrației federale americane a devenit cel mai lung din istoria SUA în noaptea de vineri spre sâmbătă, intrând în cea de-a 22-a zi.
 
Această oprire parțială a funcționării administrației federale, care a început la 22 decembrie, a depășit cele 21 de zile de „shutdown” din timpul mandatului lui Bill Clinton în 1996.

Situația nu se va schimba nici în weekend: președintele Donald Trump a asigurat că nu vrea să declare „atât de repede” procedura de urgență națională, iar Senatul și-a suspendat lucrările până luni.

În ciuda ultimelor negocieri, parlamentarii nu au reușit să găsească o soluție de ieșire din impas cu privire la finanțarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, unul dintre principalele angajamente ale președintelui Donald Trump.

Absența unui acord între parlament și Casa Albă a atras închiderea a numeroase servicii federale în perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, ministere cum sunt cel al Justiției, de Interne sau Departamentul de Stat au activitatea perturbată.

Pentru prima oară vineri, cei 800.000 de funcționari federali afectați de "shutdown" nu și-au luat salariile.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.