ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal monstru, care s-a lăsat cu interpelări ale unor politicieni la adresa ministrului Educației, s-a iscat în Italia. Totul a pornit de la Gay Pride, care a avut loc la Bologna și în cinstea căruia mai mulți copii de grădiniță,  aflați într-o tabără de vară în Casalecchio di Reno, în afara orașului Bologna, au fost puși să dea frâu liber imaginației în așa numite „tabere de pictură și lectură orientate către lumea homosexuală”.


Tabăra de vară în cauză, administrată de Dolce Coop, este deschisă copiilor de până la 5 ani. Când mamele au mers să-și ia copiii acasă, au rămas fără cuvinte: în mai multe afișe apăreau copiii lor, pictați în culorile curcubeului.
„Astăzi - se putea citi pe unul dintre postere - ne-am pictat fețele pentru a sărbători Gay Pride împreună”. Pe un alt afiș se spunea că în ziua respectivă copiii vor citi în curte „ Bună dimineața, poștaș”  și „Micul ou” (două povești considerate pro-gender - nota redacției ), deoarece există foarte multe tipuri de familii”.

Cazul, scrie site-ul italian Il Giornale, pare similar cu ceea ce s-a întâmplat la Milano, unde copiilor le-a fost predată o lecție de către un transsexual. Numai că atunci copiii au fost aduși acolo în mod special, în timp ce acum, se plâng mamele micuților, această acțiune s-a făcut „fără a cere părinților aprobarea”. „Fiica mea are doi ani și, sincer, eu cred și sper că nu a suferit nicio traumă psihică”, se plânge una dintre mame. „Când am ajuns am avut un șoc: avea bluza toată colorată și desene pe frunte și obraji .... Bine că e la vârsta la care nu înțelege prea multe”.
 
Cazul a provocat controverse și în rândul politicienilor. 
O interpelare pe acest subiect a fost adresată ministrului educației și familiei de deputatul formațiunii Forza Italia Galeazzo Bignami, care a definit inițiativa drep „inadecvată, manipulatoare și provocatoare”.

Cazul a fost reclamat și consilierului municipal de către părinții deranjați că organizatorii taberei i-au făcut pe copiii lor să ia parte la celebrarea Gay Pride. Replica autorității locale a fost însă una năucitoare: „Nu vă faceți griji! Copiii nu au participat la parada gay de la Bologna ci, pur și simplu, educatorele din tabără au organizat  „o zi a curcubeului".

Sub diktatul propagandei LGBT cad victime tot mai mult și grădinițele din peninsulă. La cererea specială a unor părinți homosexuali, care au spus că se simt discriminați, o grădiniță din  Roma a decis în acest an să nu mai țină nicio serbare dedicată „Zilei Mamei” sau, așa cum se obișnuiește în Italia, „Zilei Tatălui”.

În locul celor două serbări vor fi organizate, după cum susține conducerea grădiniței,  așa numitele „petreceri de familie”,  adică o zi de activități și ateliere deschise destinate familiilor pentru a promova o mai bună cunoaștere a lor însele”.