ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie(NHS)  este în centrul unui scandal, după ce a trimis în școli un chestionar adresat copiilor cu vârsta de peste 6 ani în care îi întreabă dacă se simt confortabil cu genul în care s-au născut.

Chestionarul vrea să afle de la copii dacă se simt confortabil în genul lor. Inițiativa a fost lansată de NHS în toate școlile primare. Inițiativa a declanșat nemulțumirea multor părinți care văd în asta o intruziune și o încercare de a genera confuzie în mintea copiilor.

Mai mult, ziarul britanic „Daily Telegraph” care descrie chestionarul drept o „anchetă prematură despre transsexualitate”. În plus față de întrebarea scandaloasă „Te simți confortabil în genul cu care te-ai născut (băiat sau fată)?”, copiii sunt, de asemenea, rugați să indice ceea ce ei consideră a fi genul lor adevărat.  Iar opțiunile sunt: băiat, fată sau ALTUL.
 
Cei din NHS ar fi justificat acest chestionat prin faptul că doresc să înțeleagă mai bine psihicul copiilor și pentru a le susține dezvoltarea.  care  „Daily Telegraph”, care se opune acestei inițiative se întreabă, pe bună dreptate, cum vor fi abordați apoi copii,  pe baza răspunsurilor date. 
NHS nu oferă intervenții chirurgicale de schimbare de sex la persoanele cu vârsta sub 18 ani, scrie Daily Mail.
 
O statistică alarmantă, publicată la începutul acestui an, arăta că, săptămânal, 50 de copii- unii dintre ei cu vârsta de doar patru ani - sunt trimiși la medici specialiști în schimbarea de sex, deoarece cred că s-au născut într-un corp greșit.