ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva luni după ce a devenit prima țară din lume care și-a testat întreaga populație, Slovacia are acum cea mai mare rată a mortalității, cauzată de coronavirus, din lume, scrie Yahoo News UK, preluată de AlephNews.

Slovacia are în prezent cea mai mare medie de decese COVID raportate la 1 milion de locuitori, comparativ cu orice altă țară, într-un interval de șapte zile. Începând cu 15 februarie, țara a avut o medie de 17,82 noi decese la 1 milion de persoane, potrivit Our World in Data. A urmat Portugalia cu 14,81, Muntenegru cu 12,63, San Marino cu 12,63 și Cehia cu 12,23 la 1 milion de locuitori. Marea Britanie, care a înregistrat peste 117.000 de decese de când a început pandemia, se află pe locul șase, cu 9,70 decese la un milion de locuitori.

Aceste cifre vin după ce Slovacia și-a testat întreaga populație în octombrie, strategie care a fost lăudată pe scară largă. Cazurile din țară au fost reduse cu peste 60% într-o săptămână, potrivit unei analize făcute de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Totuși, doar câteva luni mai târziu, rata Slovaciei de noi decese provocate de COVID este cea mai mare din lume.
 
OMS a formulat recent noi reguli privind testele PCR folosite pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. Deși în 2020 acestea au fost folosite pe scară largă în SUA și peste tot în lume, testele PCR nu sunt concepute pentru a fi întrebuințate ca mijloace de diagosticare, deoarece ele nu pot face distincția dintre virusurile inactive și cele „vii” sau reproductive. În plus, OMS recomanda până acum 45 de cicluri de amplificare într-un test pentru a determina dacă o persoană este sau nu pozitivă la COVID.