ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Televiziunea franceză BFMTV realiza un material despre situația din Herson, unde rușii au ordonat evacuarea civililor în fața ofensivei ucrainene.

Ziariștii din studio i-au cerut mai multe amănunte corespondentei postului, Anne-Laure Banse, aflată la fața locului.

Aceasta a relatat:

„Evacuarea civililor are loc în fața înaintării atât de rapide a trupelor ucrainene spre oraș, în cadrul contraofensivei acestora care se desfășoară în prezent în sudul Ucrainei. Fapt rar, Moscova a recunoscut că situația este foarte dificilă pentru soldații ruși aflați pe teren. Vă amintesc că orașul Herson a fost ocupat, anexat de armata rusă la sfârșitul lui septembrie și acum a devenit o țintă regulată a atacurilor ucrainene care lovesc infrastructura, cum ar fi spitale...”

În acest moment, transmisiunea s-a oprit brusc.

Unul dintre realizatorii din studio a exclamat:

„O, am pierdut-o pe Anne-Laure Banse...”

Și a trecut liniștit mai departe.

O defecțiune tehnică foarte convenabilă, exact când corespondenta de la Herson vorbea despre faptul că ucrainenii trag în spitale și alte obiective civile.

De la începutul războiului, unul dintre caii de bătaie pe care a mizat propaganda Kievului a fost să acuze Moscova de lovituri asupra obiectivelor civile.

Însă, un raport devastator al  Amnesty International, dat publicității la începutul lui august, a scos la lumină și crimele trupelor ucrainene – mai grav – împotriva populației proprii.

Astfel, au fost documentate nenumărate cazuri în care ucrainenii își stabileau în mod intenționat bazele în școli, spitale sau în alte obiective civile pentru a folosi distrugerea acestora în materiale de propagandă împotriva Moscovei.