ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarul european pentru buget, Gunther Oettinger, a declarat că, după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, unele țări membre vor trebui să contribuie mai mult la bugetul comunitar.

Conform unui studiu recent al Institutului Jacques Delors, ieșirea Marii Britanii din UE va constitui „un șoc" pentru bugetul UE, atrăgând un deficit de circa 10 miliarde de euro pe an și lăsând o „povară grea" pe umerii celorlalte 27 de state membre.

Acestea vor trebui să reacționeze „prin majorarea contribuțiilor naționale, prin reducerea cheltuielilor sau printr-o combinație de două opțiuni", estimează comisarul neamț.

El a declarat pentru presa din Germania că nu crede că „statele care sunt contributoare nete sunt pregătite să își asume în totalitate contribuția Marii Britanii", scrie Agerpres.

Totodată, acesta mai precizat că britanicii „vor trebui să contribuie financiar la toate proiectele UE decise împreună cu ei".