ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La nici o săptămână de la reuniunea de la Sibiu, la finalul căreia proclamau „Vom rămâne uniți, la bine și la greu. Vom da dovadă de solidaritate în vremuri dificile și vom sta întotdeauna alături unii de ceilalți”, apar noi semne că „poza de grup” și ”istorica” declarație din 9 mai au fost doar de suprafață. Un nou atac la adresa UE a venit nu de la Budapesta sau Varșovia, ci de la Viena.
 
Cancelarul austriac a atacat duminică Bruxelles-ul, insistând ca UE să nu le mai „spună oamenilor cum să trăiască” și acuzând blocul comunitar că se pronunță prin „paternalism”, scrie express.co,uk.

Sebastien Kurz a criticat „paternalismul” Bruxellesului într-o declarație emisă duminică, anunță agenția de presă APA. Cancelarul austriac a afirmat că „nimeni nu are nevoie de reglementări UE- de exemplu, pentru pregătirea șnițelului și a cartofilor prajiți”. Mai  mult, el a sugerat că „în loc să solicite din ce în ce mai mulți bani, UE ar trebui să nu mai spună oamenilor din ce în ce mai mult cum să trăiască".

 Kurz, al cărui partid (APP) face parte din Partidul Popular European care se luptă pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, a cerut, de asemenea, eliminarea a 1000 de regulamente UE.

El a spus că Europa creează din ce în ce mai mult un „corset rigid de birocrație” pentru cetățenii ei.

Cunoscut pentru politicile anti-imigrație, Kurz a mai spus: „Oamenii solicită răspunsuri din partea UE pe teme majore precum securitatea, protecția frontierelor externe sau schimbările climatice”.

Comentariile liderului austriac vin după ce acesta a făcut recent un apel pentru un nou tratat UE, acuzând statele membre care ”cu bucurie ne iau banii".