La nici o săptămână de la reuniunea de la Sibiu, la finalul căreia proclamau „Vom rămâne uniți, la bine și la greu. Vom da dovadă de solidaritate în vremuri dificile și vom sta întotdeauna alături unii de ceilalți”, apar noi semne că „poza de grup” și ”istorica” declarație din 9 mai au fost doar de suprafață. Un nou atac la adresa UE a venit nu de la Budapesta sau Varșovia, ci de la Viena.
 
Cancelarul austriac a atacat duminică Bruxelles-ul, insistând ca UE să nu le mai „spună oamenilor cum să trăiască” și acuzând blocul comunitar că se pronunță prin „paternalism”, scrie express.co,uk.

Sebastien Kurz a criticat „paternalismul” Bruxellesului într-o declarație emisă duminică, anunță agenția de presă APA. Cancelarul austriac a afirmat că „nimeni nu are nevoie de reglementări UE- de exemplu, pentru pregătirea șnițelului și a cartofilor prajiți”. Mai  mult, el a sugerat că „în loc să solicite din ce în ce mai mulți bani, UE ar trebui să nu mai spună oamenilor din ce în ce mai mult cum să trăiască".

 Kurz, al cărui partid (APP) face parte din Partidul Popular European care se luptă pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, a cerut, de asemenea, eliminarea a 1000 de regulamente UE.

El a spus că Europa creează din ce în ce mai mult un „corset rigid de birocrație” pentru cetățenii ei.

Cunoscut pentru politicile anti-imigrație, Kurz a mai spus: „Oamenii solicită răspunsuri din partea UE pe teme majore precum securitatea, protecția frontierelor externe sau schimbările climatice”.

Comentariile liderului austriac vin după ce acesta a făcut recent un apel pentru un nou tratat UE, acuzând statele membre care ”cu bucurie ne iau banii".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews