Prim-ministrul francez Edouard Philippe a declarat că guvernul va zdrobi protestele neautorizate și va înăspri pedeapsele pentru revolte în urma demonstrațiilor antiguvernamentale ale „vestelor galbene, izbucnite anul trecut la Paris.

 „De la începutul evenimentelor au existat circa 5.600 de rețineri și mai mult de o mie de condamnări”, a declarat pentru postul TF1, premierul francez care a anunțat o serie de măsuri ce vizează înăsprirea sancțiunilor împotriva "huliganilor”.

Șeful guvernului de la Paris a anunțat o viitoare lege care înăsprește sancțiunile împotriva "huliganilor” și a manifestațiilor nedeclarate după violențele din timpul week-end-ului trecut, promițând pentru sâmbătă un dispozitiv de securitate "considerabil”.

 „În multe orașe din Franța, manifestațiile s-au produs în mod pașnic, dar nu putem accepta că unii profită de aceste demonstrații pentru a distruge, a arde. Aceștia nu vor avea niciodată ultimul cuvânt în țara noastră”, a mai spus premierul francez.

Această nouă lege urmează să consolideze arsenalul represiv creând, pe modelul luptei împotriva huliganismului, un dispozitiv care interzice accesul la demonstrații a huliganilor identificați prin crearea unui dosar special. „Legea poate fi depusă și discutată de Adunarea Națională, la începutul lunii februarie”, a declarat Edouard Philippe, precizând că Senatul, controlat de opoziția de dreapta, a votat o "propunere destul de similară” în octombrie.

Textul vizează de asemenea să-i sancționeze mai sever pe cei care organizează demonstrații nedeclarate și să tranforme în delict purtarea de măști în timpul unei demonstrații, care în prezent se pedepsește cu o amendă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews