ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul francez Edouard Philippe a declarat că guvernul va zdrobi protestele neautorizate și va înăspri pedeapsele pentru revolte în urma demonstrațiilor antiguvernamentale ale „vestelor galbene, izbucnite anul trecut la Paris.

 „De la începutul evenimentelor au existat circa 5.600 de rețineri și mai mult de o mie de condamnări”, a declarat pentru postul TF1, premierul francez care a anunțat o serie de măsuri ce vizează înăsprirea sancțiunilor împotriva "huliganilor”.

Șeful guvernului de la Paris a anunțat o viitoare lege care înăsprește sancțiunile împotriva "huliganilor” și a manifestațiilor nedeclarate după violențele din timpul week-end-ului trecut, promițând pentru sâmbătă un dispozitiv de securitate "considerabil”.

 „În multe orașe din Franța, manifestațiile s-au produs în mod pașnic, dar nu putem accepta că unii profită de aceste demonstrații pentru a distruge, a arde. Aceștia nu vor avea niciodată ultimul cuvânt în țara noastră”, a mai spus premierul francez.

Această nouă lege urmează să consolideze arsenalul represiv creând, pe modelul luptei împotriva huliganismului, un dispozitiv care interzice accesul la demonstrații a huliganilor identificați prin crearea unui dosar special. „Legea poate fi depusă și discutată de Adunarea Națională, la începutul lunii februarie”, a declarat Edouard Philippe, precizând că Senatul, controlat de opoziția de dreapta, a votat o "propunere destul de similară” în octombrie.

Textul vizează de asemenea să-i sancționeze mai sever pe cei care organizează demonstrații nedeclarate și să tranforme în delict purtarea de măști în timpul unei demonstrații, care în prezent se pedepsește cu o amendă.