ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței Emmanuel Macron i-a criticat pe protestatarii care au devastat, sâmbătă, Bulevardul Champs-Elysées, ridicând baricade și cerând ca prețurile carburanților să nu fie ridicate, informează BBC. După ce sâmbătă au devastat Parisul, „vestele galbene" și-au continuat, duminică protestele în provincie prin blocarea unor autostrăzi și drumuri strategice.

„„Mulțumiri forțelor noastre de ordine pentru curajul și profesionalismul lor. Rușine să le fie celor care au atacat ofițerii de poliție. Nu e loc pentru violență în Franța”, a scris președintele pe Twitter.

Scene de haos au fost înregistrate, sâmbătă, pe Champs-Elysées, unde 8.000 de „veste galbene” s-au adunat pentru a protesta față de scumpirea carburanților și politica economică a Guvernului condus de Edouard Philippe.

Poliția din Paris a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanții care s-au strâns, sâmbătă, pe Bulevardul Champs Elysees, pentru a protesta pentru a doua săptămână consecutiv față de creșterea prețurilor la carburanți.

Peste 100.000 de oameni au protestat în 1600 de proteste organizate pe teritoriul Franței, a anunțat ministerul de Interne.