ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele din Paris soldate cu confruntări violente între „vestele galbene” și forțele de ordine fac din nou victime. 


„Vestele galbene” au protestat, sâmbătă, pentru a 13-a oară pe întreg teritoriul Franței, însă mobilizarea este mai slabă, după aproape trei luni de proteste și după dispute privind eventuala capitalizare politică a mișcării, relatează AFP.

Un protestatar care participa la manifestație și-a pierdut o mână, după ce, potrivit martorilor, forțele de ordine au aruncat cu o grenadă în mulțimea care încerca să intre cu forța în curtea Adunării Naționale, relatează postul France 24 și Express.co.uk. 


Victima este un fotograf al „Vestelor Galbene” care fotografia mulțimea care încerca să dărâme gardul Adunării Naționale.
 
Cu toate acestea, circumstanțele incidentului nu sunt cunoscute. Autoritățile pariziene au declarat pentru Le Figaro că protestatarul rănit a fost transportat la un spital local de către serviciile de intervenție.

Manifestații au avut loc și în alte orașe ale Franței, ca în ultimele 12 săptămâni. Sâmbăta trecută, în toată Franța au manifestat 58.600 de persoane.

Conform unui sondaj de opinie difuzat joi, această mișcare de protest, începută în noiembrie, este susținută de doi din trei francezi (64%).