Protestele din Paris soldate cu confruntări violente între „vestele galbene” și forțele de ordine fac din nou victime. 


„Vestele galbene” au protestat, sâmbătă, pentru a 13-a oară pe întreg teritoriul Franței, însă mobilizarea este mai slabă, după aproape trei luni de proteste și după dispute privind eventuala capitalizare politică a mișcării, relatează AFP.

Un protestatar care participa la manifestație și-a pierdut o mână, după ce, potrivit martorilor, forțele de ordine au aruncat cu o grenadă în mulțimea care încerca să intre cu forța în curtea Adunării Naționale, relatează postul France 24 și Express.co.uk. 


Victima este un fotograf al „Vestelor Galbene” care fotografia mulțimea care încerca să dărâme gardul Adunării Naționale.
 
Cu toate acestea, circumstanțele incidentului nu sunt cunoscute. Autoritățile pariziene au declarat pentru Le Figaro că protestatarul rănit a fost transportat la un spital local de către serviciile de intervenție.

Manifestații au avut loc și în alte orașe ale Franței, ca în ultimele 12 săptămâni. Sâmbăta trecută, în toată Franța au manifestat 58.600 de persoane.

Conform unui sondaj de opinie difuzat joi, această mișcare de protest, începută în noiembrie, este susținută de doi din trei francezi (64%).2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.