ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de oameni s-au adunat vineri seara pentru a se ruga în stradă, în fața bisericii pariziene Saint-Sulpice. O demonstrație autorizată de prefectură, pentru a protesta împotriva interzicerii slujbelor, potrivit SmartRadio.
 
„Scopul nu este să acuzăm guvernul sau ministrul de interne, ci să îi facem pe acești oameni să înțeleagă că, pentru noi, mântuirea constă în Liturghie, Euharistie, împărtășanie”, mărturisește un credincios pentru BFMTV.
 
Consiliul de stat a confirmat săptămâna trecută menținerea interdicției asupra serviciilor religioase, după un apel depus de mai mulți episcopi ai Franței. O dezamăgire pentru catolici, care se consideră privați de libertatea lor de cult.

„Nu cer guvernului să se alăture credinței mele sau chiar să o înțeleagă, ci pur și simplu să o respecte și să respecte această libertate de cult care este una dintre libertățile noastre de bază”, mărturisește Emmanuelle.Guillaume Lagravière, membru al colectivului « Objectif Messe » la originea acestei adunări, consideră că practicarea religiei trebuie făcută în comuniune cu alți credincioși.

„Slujba la televizor sau prin YouTube nu are deloc aceeași valoare, parcă ți s-ar spune că vei participa la căsătoria copiilor tăi prin videoconferință”. Mersul la slujbă este ca și cum ne spălam pe dinți dimineața, este la fel de important”, spune Marie-Alix. „Nu există niciun motiv pentru care să putem în supermarketuri, dar nu și la slujbă”.

Întrebat despre desfășurarea acestor întruniri, ministrul de Interne a avertizat că nu va ezita să „trimită poliția și jandarmii”, în caz de „recidivă”.  
„Nu vreau să trebuiască să trimit polițiștii și jandarmii să emită citații credincioșilor în fața unei bisericii. Dar dacă este un act repetat și clar contrar legilor Republicii, o voi face în acest weekend ”, a avertizat Gerald Darmanin, adăugând că nu va mai exista„ clemență ”.
„Desigur, libertatea de închinare este foarte importantă și am lăsat bisericile deschise”, a spus ministrul, „dar viața este mai importantă decât orice și viața înseamnă lupta împotriva coronavirusului”.