ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


11 state americane dau în judecată administrația SUA pentru a contesta noua directivă a Washington-ului care prevede că instituțiile de învățământ publice pot permite elevilor și studenților transsexuali să intre în orice toalete.

Autoritățile din Texas au anunțat că se alătură celorlalte state care au dat în judecată administrația Obama. Directiva Casei Albe - care a ocolit Congresul - pedepsește statele care nu aplică liberul acces al transsexualilor la oricare dintre toalete. Pedeapsa este tăierea fondurilor federale pentru educație. Texasul ar urma să piardă 10 miliarde de dolari, informeaza tvr.ro.

"Statul Texas a depus o acțiune în instanță împotriva Departamentului Educației și Departamentului de Justiție, în legătură cu directivele prin care toate toaletele din școli pot fi folosite de ambele sexe. Conducerea școlilor trebuie să își îndeplinească responsabilitățile  față de comunitate și să puna siguranța elevilor pe primul plan", a afirmat Ken Paxton, procurorul general.

Există multe temeri că intrarea transsexualilor în orice toaletă ar putea duce chiar la violuri, comise de exemplu de bărbați care intră la toaleta femeilor, pe motiv că sunt transsexuali, dar cu gândul de a abuza femei sau copii.

Până acum, 11 state au dat în judecată administrația americană: Texas, Alabama, Arizona, Georgia, Louisiana, Maine, Oklahoma, Tennessee, Utah, Virginia de Vest și Wisconsin. Autoritățile din aceste state numesc directiva lui Obama un "experiment social periculos."