ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



14 persoane au fost rănite marți într-un schimb de focuri în cursul unor funeralii la Chicago, a anunțat poliția, într-un moment în care președintele american, Donald Trump, amenință să trimită agenți federali în unele orașe administrate de democrați în fața exploziei actelor de violență, scrie AFP, potrivit agerpres.

În jurul orelor 18.30, o mașină „a început să tragă asupra participanților la funeralii”, care la rândul lor „au deschis focul asupra mașinii”, a declarat presei un responsabil al Chicago Police Department, Eric Carter.

Ulterior, mașina a avut un accident, dar ocupanții acesteia au reușit să scape, a spus polițistul.

Eric Carter a adăugat că 14 persoane au fost rănite și internate în spital, fără să poată preciza cât de grave sunt rănile. O persoană este în curs de a fi interogată de poliție în legătură cu schimbul de focuri, a precizat el.

Acest nou episod într-un oraș unde violența este endemică în anumite cartiere intervine în timp ce șeful statului a declarat că acolo situația este „mai rea decât în Afganistan”, țară confruntată cu decenii de război.

Trump a amenințat luni cu trimiterea forțelor de ordine federale în mai multe mari orașe guvernate de democrați, între care Chicago și New York, după prime desfășurări controversate de forțe la Portland, în nord-vestul țării, pentru a pune capăt manifestațiilor împotriva violenței polițienești și rasismului.

„Nu vom lăsa să cadă New York, Chicago, Philadelphia, Detroit și Baltimore”, a subliniat el, acuzând edilii acestor mari orașe că aparțin „stângii radicale”.