ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 15 persoane au fost ucise, alte 30 fiind rănite, într-un atac cu mașină-capcană petrecut sâmbătă în Tal Abyad, oraș sirian de frontieră aflat sub controlul forțelor turce, informează dpa, citată de Agerpres

Explozia, care a avut loc în exteriorul unei benzinării, s-a produs prin aprinderea unei mari cantități de explozivi, aflate la bordul unui autoturism, și a provocat pagube însemnate magazinelor din zonă și mașinilor parcate în vecinătate.

Armata Turciei, împreună cu aliații săi, insurgenți sirieni, au cucerit Tal Abyad și alte câteva teritorii după ce Ankara a lansat o ofensivă militară în nord-estul Siriei, la 9 octombrie, împotriva Forțelor Democrate Siriene (SDF), care sunt dominate de Unitățile pentru Apărarea Poporului (YPG) ale combatanților kurzi.

Ministerul turc al Apărării a anunțat sâmbătă decesul a 13 oameni și rănirea altor circa 20, acuzând YPG pentru acest atac, dar și Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce de mai multe decenii o luptă de gherilă în Turcia.

Cu toate acestea, atacul nu a fost revendicat până în prezent.