La trei luni și jumătate de incendiul de la Notre Dame, numărul copiilor cu concentrații ridicate de plumb în sânge s-a dublat în luna iulie, ajungând la peste 175, potrivit unui raport al Agenției Regionale de Sănătate din Île-de-France, informează postul Deutsche Welle.

Doi copii au fost depistați cu un nivel superior pragului de 50 de micrograme de plumb pe litru de sânge, 16 copii se situează într-un prag de atenție, iar la restul nu se înregistrează nicio problemă.

Particule de plumb, produse în urma topirii plumbului conținut de acoperișul și clopotnița catedralei, s-au răspândit în jur prin intermediul fumului degajat de incendiul din luna aprilie de la Notre-Dame, scrie Mediafax.

Emmanuel Gregoire, viceprimarul Parisului, a dat marți asigurări că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a preveni riscurile la adresa sănătății publice.

Pe 25 iulie, după mai multe săptămâni în care au susținut că locuitorii din zonă nu se confruntă cu riscuri la adresa sănătății, autoritățile de la Paris au închis brusc două școli din apropierea monumentului. Testele au indicat concentrații de plumb peste limita admisă.

Într-o conferință organizată în apropierea catedralei, un grup de sindicate și asociații și-au exprimat încă o dată îngrijorarea față de starea de sănătate a persoanelor care au intervenit în interiorul catedralei după incendiu. dar și a celor ce lucrează în diverse clădiri aflate în imediata vecinătate.
 
Intoxicația cu plumb este în mod particular o amenințare pentru femeile gravide și poate fi fatală în cazul copiilor.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews