La trei luni și jumătate de incendiul de la Notre Dame, numărul copiilor cu concentrații ridicate de plumb în sânge s-a dublat în luna iulie, ajungând la peste 175, potrivit unui raport al Agenției Regionale de Sănătate din Île-de-France, informează postul Deutsche Welle.

Doi copii au fost depistați cu un nivel superior pragului de 50 de micrograme de plumb pe litru de sânge, 16 copii se situează într-un prag de atenție, iar la restul nu se înregistrează nicio problemă.

Particule de plumb, produse în urma topirii plumbului conținut de acoperișul și clopotnița catedralei, s-au răspândit în jur prin intermediul fumului degajat de incendiul din luna aprilie de la Notre-Dame, scrie Mediafax.

Emmanuel Gregoire, viceprimarul Parisului, a dat marți asigurări că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a preveni riscurile la adresa sănătății publice.

Pe 25 iulie, după mai multe săptămâni în care au susținut că locuitorii din zonă nu se confruntă cu riscuri la adresa sănătății, autoritățile de la Paris au închis brusc două școli din apropierea monumentului. Testele au indicat concentrații de plumb peste limita admisă.

Într-o conferință organizată în apropierea catedralei, un grup de sindicate și asociații și-au exprimat încă o dată îngrijorarea față de starea de sănătate a persoanelor care au intervenit în interiorul catedralei după incendiu. dar și a celor ce lucrează în diverse clădiri aflate în imediata vecinătate.
 
Intoxicația cu plumb este în mod particular o amenințare pentru femeile gravide și poate fi fatală în cazul copiilor.